Škandál v Česku. Hráči popíjali v klube, reprezentácia ich vyradila

Futbalisti Česka.
Futbalisti Česka. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|19. nov 2023 o 12:41

Niečo podobné sa stalo aj v roku 2009, vtedy ich zdolala družina trénera Weissa.

Futbalová reprezentácia Česka pred záverečným a rozhodujúcim stretnutím o postup na majstrovstvá Európy 2024 proti Moldavsku rieši závažný škandál. 

Tréner národného mužstva Jaroslav Šilhavý musel urobiť dôležité rozhodnutie a z tímu vyradil opory tímu.

Ide o jedných z najskúsenejších hráčov Česka, konkrétne Vladimíra Coufala, Jakuba Brabeca a Jána Kuchtu.

„Traja hráči národného tímu zásadným spôsobom v sobotu v noci porušili interné pravidlá reprezentácie,” napísala reprezentácia na sociálne siete.

„Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Ján Kuchta s okamžitou platnosťou z rozhodnutia vedenia reprezentácie opustili zraz národného tímu.”

O aký prehrešok sa presne jedná, vedenie reprezentácie neuviedlo. Český tím sa počas soboty presunul do dejiska najbližšieho zápasu Olomouca z Varšavy, kde v piatok remizoval 1:1 s Poľskom.

Všetci traja futbalisti mali byť vyfotografovaní v nočnom klube v Olomouci. S touto informáciou prišiel ako prvý web isport.cz. 

FOTO: Ján Kuchta (v bielom tričku uprostred) odfotený v nočnom klube

Podľa informácií isport.cz mali byť hráči nespokojní s tým, že si ich ľudia fotia, keďže popíjali alkoholické nápoje. Aj napriek tomu však v nočnom bare zostali až do ranných hodín.

Mali sa tam stretnúť so skupinou amatérskych futbalistov, ktorí zapíjali koniec sezóny.

Už zajtra (20. novembra) odohrajú Česi zápas o postup proti Moldavsku. Potrebujú minimálne remizovať, v prípade výhry Moldavska sa ich nádeje rozplynú.

VIDEO: Očividne podgurážený Jakub Brabec, ku ktorému pribehol Vladimír Coufal.

Ako píše portál Sport.cz, Coufal z West Hamu s Brabcom z Arisu Solún patria k hlavným oporám národného celku. Čo sa týka štartov v národnom drese, sú druhým a tretím najskúsenejším hráčom aktuálneho výberu trénera Jaroslava Šilhavého za kapitánom Tomášom Součkom.

Niečo podobné sa Čechom stalo aj v roku 2009. Vtedy si českí futbalisti zašli do jednej z pražských reštaurácií.

Vtedy si ale čas spríjemňovali v spoločnosti prostitútok. Bolo to po prehre práve so Slovenskom v kvalifikácii o majstrovstvá sveta vo futbale 2010.

Po tejto prehre prišlo aj odvolanie trénera, ktorým bol v tom čase Petr Rada. 

„Je diskutabilné, či si hráči vo voľnom čase majú takto vyhodiť z kopýtka, keď reprezentačná akcia skončila, ale mňa to tiež pobúrilo,” uviedol vtedy technický vedúci mužstva Karel Poborský.

Výkonný výbor neskôr rozhodol o vyradení šestice hráčov z národného mužstva v zložení Tomáš Ujfaluši, Václav Svěrkoš, Martin Fenin, Milan Baroš, Radoslav Kováč a Marek Matějovský.

Tabuľka skupiny E

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škandál v Česku. Hráči popíjali v klube, reprezentácia ich vyradila