Azpilicueta utrpel otras mozgu, po troch dňoch ho pustili z nemocnice

Španielsky kapitán FC Chelsea César Azpilicueta.
Španielsky kapitán FC Chelsea César Azpilicueta. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. feb 2023 o 16:15

Španiel sa zranil v zápase proti Southamptonu.

LONDÝN. Kapitána futbalistov anglického klubu FC Chelsea Césara Azpilicuetu prepustili v utorok z nemocnice a podľa jeho zamestnávateľa sa má dobre.

Hospitalizovaný musel byť po tom, ako v sobotňajšom zápase anglickej Premier League proti Southamptonu (0:1) dostal nepríjemný kopanec do hlavy.

Španiela v 74. minúte pri pokuse o nožničky nešťastne zasiahol francúzsky útočník Sékou Mara. Približne desať minút ho ošetrovali na ihrisku a potom ho odniesli na nosidlách so zafixovaným krkom, pričom dýchal z kyslíkovej masky.

"The Blues" tiež v utorok informovali, že Azpilicueta utrpel pri spomenutom zásahu do hlavy otras mozgu, ale že už sa vrátil k tímu.

"Kluboví lekári pozorne sledujú jeho stav a postupujú v súlade s protokolmi pre prípady otrasov mozgu, aby zaistili jeho bezpečnosť. César už sledoval tréning a pomaly sa začína pripravovať na návrat na trávnik," vyhlásil FC Chelsea.

Tridsaťtriročný obranca Azpilicueta prišiel do FC Chelsea v roku 2012 a odvtedy pomohol klubu k dvom majstrovským titulom v Premier League.

V roku 2021 sa s mužstvom vtedajšieho kouča Thomasa Tuchela radoval z triumfu v Lige majstrov. Od roku 2019 je kapitán londýnskeho tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Azpilicueta utrpel otras mozgu, po troch dňoch ho pustili z nemocnice