Ancelotti prvýkrát v kariére povedie reprezentáciu, v Reale však ešte nekončí

Tréner Carlo Ancelotti.
Tréner Carlo Ancelotti. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. júl 2023 o 07:12 (aktualizované 5. júl 2023 o 12:20)

Na reperezentačnej úrovni pôsobil iba ako asistent.

SAO PAULO. Talian Carlo Ancelotti bude trénovať futbalistov Brazílie. Súčasný kouč Realu Madrid prevezme reprezentáciu "kanárikov" v júni 2024 pred Copa América.

Ancelotti má v Reale platný kontrakt ešte na jednu sezónu. Na lavičke Brazílie sa stane prvým zahraničným trénerom od roku 1965. Vtedy na jeden duel viedol Selecao Argentínčan Filpo Nunez.

Prezident Brazílskej futbalovej federácie (CBF) Ednaldo Rodrigues presviedčal talianskeho trénera niekoľko mesiacov.

"Chceli sme ho nielen pre jeho úspechy, ale aj preto, že je to slušný človek. Tí, ktorí s ním spolupracovali, hovoria, že je otvorený, kultivovaný a oceňuje brazílsky futbal," citovala Rodriguesa agentúra AFP.

Rodriguesovo vyhlásenie podporil aj brazílsky útočník Vinicius Junior, Ancelottiho zverenec z Realu Madrid. "Je to najlepší tréner na svete," vyhlásil 22-ročný "Vini". Brazílčana sa Ancelotti niekoľkokrát zastal, keď sa stal terčom rasistických útokov v uplynulej sezóne La Ligy.

Šesťdesiatštyriročný Ancelotti dokázal ako tréner vyhrať Ligu majstrov s AC Miláno i Realom Madrid. S oboma klubmi dokázal triumfovať aj v domácej súťaži, čo sa mu podarilo aj s FC Chelsea, Bayernom Mníchov a Parížom St. Germain.

Na reperezentačnej úrovni už pôsobil ako asistent pri tíme Talianska v rokoch 1992 až 1995.

Najbližší rok bude dočasným trénerom Brazílie Fernando Diniz, ktorý povedie mužstvo v kvalifikácii na MS 2026.

Päťnásobní majstri sveta ju odštartujú doma proti Bolívii, následne ešte v septemebri budú hrať aj v Peru. Informovala AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ancelotti prvýkrát v kariére povedie reprezentáciu, v Reale však ešte nekončí