Hancko so Sauerom spoznali meno nového trénera. Do Feyenoordu prichádza zo Sparty Praha

Tréner Brian Priske.
Tréner Brian Priske. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. jún 2024 o 10:12 (aktualizované 12. jún 2024 o 12:48)

So Spartou získal dva majstrovské tituly, domáci pohár a doviedol ju aj do osemfinále Európskej ligy.

ROTTERDAM. Novým trénerom Feyenoordu Rotterdam sa stal Dán Brian Priske, ktorý sa do Holandska presúva zo Sparty Praha.

Priske podpísal s holandským tímom trojročnú zmluvu. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

V českom klube pôsobil dva roky a Spartu doviedol k dvom majstrovským titulom, ku ktorým v uplynulej sezóne pridal aj domáci pohár a účasť v osemfinále Európskej ligy.

Feyenoord, v ktorom pôsobia aj Slováci Dávid Hancko a Leo Sauer, hľadal nového kouča po tom, čo Arne Slot odišiel do Liverpool FC ako náhrada za odchádzajúceho Jürgena Kloppa.

"Brian dal Sparte dva krásne roky, v ktorých sme boli naozaj úspešní. Získali sme tri trofeje a v druhej sezóne sme sa úspešne prezentovali v Európe. Máme za sebou obdobie, ktoré nás všetkých obohatilo, posilnilo a prinieslo veľa radosti," komentoval odchod Priskeho športový riaditeľ Sparty Tomáš Rosický pre klubový web.

"Mali sme jasnú predstavu, ako sa v tejto situácii zachovať, pretože záujem o Briana sme vnímali už v minulosti. Kľúčom je kontinuita v našom jasne stanovenom systéme, a to ako v dodržiavaní štandardov dennodennej práce všetkých zložiek A-tímu, tak aj v ďalšom budovaní na základe jasných herných princípov," doplnil.

"Prajeme Brianovi veľa šťastia a ja osobne mu ďakujem za všetko, čo pre Spartu odviedol," zakončil Rosický.

Nástupcom Priskeho v pražskom klube sa stane terajší asistent Lars Friis. Sparta po jeho odchode obdrží približne 2,5 milióna eur, keďže mu zmluva v klube platila do roku 2026.

"S hľadaním nového trénera sme sa neponáhľali. Bol to proces, ktorý trval niekoľko mesiacov. Zapojilo sa do toho množstvo ľudí, s ktorými sme intenzívne hľadali kormidelníka vyhovujúceho nášmu profilu. Po absolvovaní tohto procesu sa Brian Priske ukázal ako logická a najlepšia voľba," uviedol vo vyhlásení technický riaditeľ klubu Dennis te Kloese podľa agentúry Reuters.

Priske získal v roku 2020 aj dánsky titul s FC Midtjylland a jednu sezónu pôsobil v Antverpách. Jeho nový tím skončil v uplynulej sezóne druhý a vyhral Holandský pohár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»Hancko so Sauerom spoznali meno nového trénera. Do Feyenoordu prichádza zo Sparty Praha