Prišiel ako osemnásťročný. Brazílčan Rodrygo predĺžil kontrakt s Realom Madrid

Brazílčan Rodrygo.
Brazílčan Rodrygo. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SITA|2. nov 2023 o 17:30

Nová zmluva 22-ročného krídelníka platí do 30. júna 2028.

BRATISLAVA. Brazílsky futbalový krídelník Rodrygo a španielsky klub Real Madrid sa dohodli na predĺžení spolupráce do roku 2028.

Úradujúci španielsky vicemajster informoval o dohode prostredníctvom svojho oficiálneho webu. Dvadsaťdvaročný Rodrygo prišiel do Realu Madrid ako osemnásťročný v roku 2019.

Účastník vlaňajších majstrovstiev sveta v Katare dosiaľ odohral v A-mužstve Realu dovedna 179 zápasov, v ktorých zaznamenal 39 presných zásahov.

V madridskom drese získal osem trofejí - dva tituly v La Lige a dva národné superpoháre, a tiež titul v Lige majstrov, na majstrovstvách sveta klubov, v kontinentálnom superpohári a v španielskej pohárovej súťaži Copa del Rey.

Napriek tomu, že má Rodrygo stále iba 22 rokov, niekoľko cenných gólov Brazílčana pomohli Realu Madrid k víťazstvu vo viacerých súťažiach.

Vo vyraďovacej časti Ligy majstrov 2021/2022, v ktorej Real dokráčal k rekordnej 14. trofeji európskeho klubového šampióna, skóroval vo štvrťfinále proti FC Chelsea a dvakrát sa strelecky presadil aj v semifinále proti Manchestru City.

V minulej sezóne zaznamenal oba góly Realu pri víťazstve vo finále Copa del Rey proti Osasune Pamplona (2:1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Prišiel ako osemnásťročný. Brazílčan Rodrygo predĺžil kontrakt s Realom Madrid