Kepa mal posilniť Bayern. Keď však prišla iná ponuka, dlho neváhal

Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga.
Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. aug 2023 o 17:20

Do Madridu prichádza na ročné hosťovanie.

MADRID. Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga nemusel príliš dlho rozmýšľať, kým sa rozhodol kývnuť na ponuku funkcionárov Realu Madrid.

„Bolo to ľahké rozhodnutie,“ vravel 28-ročný gólman po utorňajšom oficiálnom predstavení. Nová posila má zaplátať dieru po zranenom Thibautovi Courtoisovi, ktorý bude pre zranenie kolena niekoľko mesiacov mimo hry.

Arrizabalaga prišiel do madridského mužstva na ročné hosťovanie bez možnosti opcie na trvalý prestup z anglického klubu FC Chelsea.

„Mal som aj iné ponuky do významných klubov, ale keď mi povedali o tejto možnosti, všetko sa zbehlo naozaj rýchlo.

Boli to intenzívne dni, ale keď som dostal ponuku z Realu Madrid, všetko bolo jasné,“ poznamenal odchovanec Athletica Bilbao, ktorý v hodine dvanástej vycúval z hosťovania v nemeckom Bayerne Mníchov.

Gólman španielskej reprezentácie sa v roku 2018 stal najdrahším brankárom sveta, Chelsea zaňho vtedy Bilbau zaplatila 80 miliónov eur.

Brankár Kepa Arrizabalaga a tréner Frank Lampard.
Brankár Kepa Arrizabalaga a tréner Frank Lampard. (Autor: TASR/AP)

Už v tom čase sa špekulovalo o jeho prestupe do Realu, ale nakoniec zamieril do Anglicka, kým Courtois opustil Chelsea a podpísal zmluvu s "Los Blancos".

Real pôvodne preferoval Yassinea Bounoua z FC Sevilla, no madridských predstaviteľov odradila skutočnosť, že by o marockého gólmana na mesiac prišli počas januárového Afrického pohára národov.

„Stalo sa to, čo sa malo stať. Teraz som pripravený vydať zo seba 100 percent pre Real Madrid. Dnešok je jedným z najvýnimočnejších dní v mojej kariére.

Som hrdý, že som súčasťou Realu Madrid,“ poznamenal Arrizabalaga, ktorý bude bojovať o miesto v základnej zostave s Ukrajincom Andrijom Luninom.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Kepa mal posilniť Bayern. Keď však prišla iná ponuka, dlho neváhal