Tarkovič si výhru váži. Od mužstva chce, aby bolo sebavedomejšie

Tréner Štefan Tarkovič si podáva ruku s Milanom Škriniarom.
Tréner Štefan Tarkovič si podáva ruku s Milanom Škriniarom. (Autor: TASR)
TASR|4. jún 2022 o 08:20

Jediný gól zápasu strelil Tomáš Suslov.

NOVÝ SAD. Slovenskí futbalisti vstúpili do novej edície Ligy národov úspešne. V Novom Sade získali tri body po víťazstve nad Bieloruskom 1:0.

Tréner Štefan Tarkovič pripomenul, že vybojovaný triumf v náročných podmienkach treba oceniť, hoci hra nepôsobila atraktívne.

Slováci najmä v prvom polčase veľa neukázali.

"Výhru si vážim. Faktom je, že sme ju nezískali po dobrom výkone. Spomenul som si na zápas kvalifikácie MS 2022 v Rusku, ktorý sme po podobnom priebehu prehrali 0:1. Takéto víťazstvá sa niekedy rodia veľmi ťažko.

Vedeli sme, že budeme hrať v náročných klimatických podmienkach. Bolo teplo a dusno. Navyše, hráči Bieloruska sú v zápasovom rytme, ich liga sa hrá systémom jar-jeseň," podotkol slovenský kouč.

Tarkovič priznal, že pôvodne stanovený herný plán nepriniesol úspech.

"Ťažšie sme sa dostávali do zápasu. Nevychádzala nám hra po krídelných priestoroch. Chýbala väčšia hra s rizikom.

V ďalších dueloch musíme ukázať sebavedomie. Viac hrať jeden na jedného," prezradil recept pre zápasy s Azerbajdžanom a dva s Kazachstanom. S Kazachmi sa Slováci stretnú už v pondelok v Trnave.

Oživenie priniesli do hry Slovákov striedania. Duel rozhodol chvíľu po svojom príchode na ihrisko po hodine hry Tomáš Suslov.

"Druhý polčas sme hrali dobre. Tomáš ukázal, že naša hra v útoku dávala zmysel. Som rád, že dokážeme nájsť na lavičke hráčov, ktorí dokážu tímu pomôcť," našiel základné pozitívum piatkového stretnutia tréner Slovákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Tarkovič si výhru váži. Od mužstva chce, aby bolo sebavedomejšie