Futbal: Berlusconi by chcel do tímu Ronaldinha

Majiteľ AC Milána (na snímke s trofejou pre víťaza Ligy Majstrov) prejavil záujem o brazílsku hviezdu Barcelony Ronaldhina
Majiteľ AC Milána (na snímke s trofejou pre víťaza Ligy Majstrov) prejavil záujem o brazílsku hviezdu Barcelony Ronaldhina (Autor: SITA, AP)
SITA|3. okt 2007 o 17:00

MADRID 3. októbra (SITA, AFP) - Do virtuálnej vojny o služby brazílskeho stredopoliara FC Barcelona Ronaldinha s talianskou nespútanosťou vstúpil aj prezident AC Miláno Silvio Berlusconi. Mediálny magnát ...

MADRID 3. októbra (SITA, AFP) - Do virtuálnej vojny o služby brazílskeho stredopoliara FC Barcelona Ronaldinha s talianskou nespútanosťou vstúpil aj prezident AC Miláno Silvio Berlusconi. Mediálny magnát a bývalý taliansky premiér v rozhovore pre španielsky denník Marca odkázal všetkým ostatným záujemcom, vrátane Romana Abramoviča a jeho FC Chelsea, ktorá má na tento účel údajne k dispozícii 70 miliónov libier, že v prípade Ronaldinovho odchodu z Nou Campu je prvým čakateľom v rade milánske AC.

"Ak sa jedného dňa Barcelona rozhodne Ronaldinha predať, Miláno bude mať prednosť a ako prvé sa pokúsi dotiahnuť prestup do konca. Musíme však čakať, ako sa zachová Barcelona," povedal Berlusconi a zároveň odmietol možnosť, že by z kádra "rossoneri" mohol odísť Ronaldinhov spoluhráč z reprezentácie Kaká, ktorý sa ocitol v hľadáčiku Realu Madrid a jeho prezidenta Ramona Calderona. "Nikdy nechcel odísť a verím, že sa to ani nikdy nestane. Kaká je symbolom Milána," uzavrel tému budúcnosti najlepšie plateného futbalistu na Pyrenejskom polostrove Berlusconi.

Pre odchod dvojnásobného najlepšieho futbalistu planéty z Katalánska hovorí hneď niekoľko okolností. Začiatok sezóny zastihol ofenzívneho stredopoliara so zmluvou do roku 2010 zjavne nepripraveného, tréner Frank Rijkaard ho trikrát striedal a navyše musel údajne riešiť aj disciplinárny prehrešok svojej blednúcej hviezdy. K tomu sa pridružilo zranenie lýtka, ktoré Ronaldinha vyradilo z hry na ostatné tri ligové stretnutia. Tie však jeho spoluhráči vyhrali vo veľkom štýle. Ronaldinho však nechce svoje súčasné problémy s poklesom výkonnosti riešiť útekom z FC Barcelona a je odhodlaný popasovať sa s nimi v tíme doterajšieho zamestnávateľa.


Nachádzate sa tu:
Domov