Wrexham ohlásil novú posilu. Je ním bývalý hráč Manchestru United

Ben Foster v drese Watfordu.
Ben Foster v drese Watfordu. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. mar 2023 o 12:56

Waleský klub vlastnia hollywoodski herci Ryan Reynolds a Rob McElhenney.

WREXHAM. Niekdajší brankár anglickej futbalovej reprezentácie a klubu Manchester United Ben Foster sa vrátil zo športového dôchodku a do konca aktuálnej sezóne bude chytať za waleský klub Wrexham FC, v ktorom krátko pôsobil v rámci hosťovania ešte v roku 2005.

Jeden z najstarších futbalových klubov na svete aktuálne hrá v piatej najvyššej anglickej súťaži a od februára 2021 sú jeho vlastníkmi hollywoodske filmové hviezdy Ryan Reynolds a Rob McElhenney.

Tridsaťdeväťročný Foster naposledy súťažne hrával v minulej sezóne za anglický Watford predtým, ako ukončil aktívnu kariéru. Na druhé pôsobenie vo Wrexhame sa teší.

"Za tie roky sa tu toho veľa zmenilo, ale je príjemné byť späť ako hráč. Bude zaujímavé sledovať, ako sa budem cítiť po tréningu. Moje prvé obdobie v tomto klube bolo pre mňa odrazový mostík do ďalšej kariéry," vyhlásil osemnásobný reprezentant Anglicka.

Wrexham FC bojuje v aktuálnej sezóne o postup do vyššej súťaže, no brankár Rob Lainton utrpel zranenie kolena a vynechá šesť týždňov. Vedenie klubu preto oslovilo práve Fostera, aby ho zastúpil.

"S radosťou vítame Bena späť v našom klube. Po zranení Roba Laintona z minulého víkendu je pre nás dôležité, aby sme mali zabezpečené všetky posty pred záverečnou fázou sezóny, čo tento podpis spĺňa," vysvetlil tréner waleského tímu Phil Parkinson.

Doterajším maximom Wrexhamu je účasť v League One, čiže tretej najvyššej súťaži, v ročníku 2004/2005, keď v ňom prvýkrát pôsobil aj Foster. Keďže sa klub stal do roku 1995 až 23-krát víťazom Waleského pohára, v minulosti štartoval aj v pohárovej Európe.

V Pohári víťazov pohárov si zahral aj proti AS Rím, Manchestru United či FC Porto. V ročníku 1975/1976 sa cez švédsky Djurgaarden a poľský Stal Rzeszów dostal až do štvrťfinále PVP, kde vypadol s s belgickým Anderlechtom Brusel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Wrexham ohlásil novú posilu. Je ním bývalý hráč Manchestru United