Dunajská Streda utrpela prvú prehru v sezóne, postarala sa o ňu Banská Bystrica

Na snímke zľava Timotej Záhumenský (Banská Bystrica) a Milán Vitálas (Dunajská Streda)
Fotogaléria (17)
Na snímke zľava Timotej Záhumenský (Banská Bystrica) a Milán Vitálas (Dunajská Streda) (Autor: TASR)
TASR|11. aug 2024 o 19:58

Triumf Dukly zariadil Malec.

Niké liga - 3. kolo

MFK Dukla Banská Bystrica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 51. Malec.

Rozhodovali: Kružliak - Bednár, Kuba. ŽK: Brenkus.

Diváci: 1853

Banská Bystrica: Rehák - Klimpl, Godál (59. Šikula), Willwéber - Pišoja, Richtárech, Hlinka, Záhumenský (70. Brenkus) - Malec (70. Hanes), Rymarenko (88. Slebodník), Veselovský (59. B. Ľupták)

Dunajská Streda: Popovič - Andzouana, Kačaraba, Brunetti, Mendez (65. Yapi) - Dimun - Vitális (78. Szendrei), Bajo (65. Ramadan), Herc (53. Bernát) - Trusa, Almási (53. Redzič)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BANSKÁ BYSTRICA. V 3. kole futbalovej Niké ligy zaknihovala Banská Bystrica prvú výhru v sezóne, keď zdolala Dunajskú Stredu 1:0 a bodovala v treťom zápase v sérii.

Tím zo Žitného ostrova prehral v najvyššej súťaži duel po piatich mesiacoch, prvý v tomto ročníku.

Pod Urpínom sa hral od úvodu taktický futbal s minimom príležitostí.

V prvom polčase boli najbližšie ku gólu domáci futbalisti v 12. minúte, keď Rymarenko zakončil z ľavej strany spoza päťky ľavačkou a iba tesne minul vzdialenejšiu žrď.

Fotogaléria zo zápasu Banská Bystrica - Dunajská Streda (Niké liga, 3. kolo)

Skóre otvoril až po zmene strán hlavou Malec, ťažil z centra Záhumenského a spoza päťky poslal loptu presne pod brvno.

Hostia až potom o niečo viac ožili, často boli na polovici súpera, no mali iba jednu výraznejšiu šancu striedajúcim Redzičom, ktorý mieril po prieniku vedľa žrde.

Hlasy po zápase

Marek Bažík, tréner Banskej Bystrice: „Taký je futbal. Minulý víkend sme mali zápas so Skalicou v rukách a prišli sme o dva body v posledných sekundách. Dnes sme vedeli, že to bude iný typ zápasu, čo sa aj potvrdilo. Vedeli sme, že nebudeme veľa na lopte, že budeme musieť veľa pracovať v defenzíve a za to chcem chlapcom poďakovať a zagratulovať, pretože nás to stálo veľa síl. Vedeli sme aj to, že situácií pred bránkou súpera nebude veľa a ani tých striel toľko nebude. O to viac ma teší, že sme boli efektívnejší a z troch možností sme jednu využili. A o to ešte viac, že to bolo z vecí, ktoré cvičíme. Teší ma, že to tam padlo Tomášovi Malecovi. Tento gól potreboval ako soľ, no potrebovali sme to všetci. Veľmi sa tešíme, lebo viem, s akým mužstvom sme dnes vyhrali a koľko nás to stálo síl. Musíme to teraz správne poňať, neuraziť šťastenu. Máme pred sebou ťažkú sériu zápasov a ideme bojovať o každý jeden bod.“

Francisco Muňoz, tréner Dunajskej Stredy: „Bolo to dnes o tom, že sme mali riešiť niektoré situácie, ktoré sa nám ponúkali, s väčšou skúsenosťou. Mali sme dostatok šancí na skórovanie. Domáci si počkali na tú svoju a dokázali z nej skórovať a my ideme napokon domov bez bodu. Musíme porozmýšľať nad tým čo a ako zlepšiť. Mužstvu chýbala skúsenosť v jednotlivých herných situáciách. Mali sme ich lepšie riešiť, preto sme neboli dostatočne nebezpeční pred bránkou súpera. Taký je futbal. Musíme tvrdo pracovať, dnešný výkon ukázal, kde sa momentálne nachádza mužstvo. Je nové, mladé, veľa vecí si ešte musí sadnúť. Snažíme sa zlepšovať, proti Bystrici sme kontrolovali hru, ale chýbajú určité automatiky vo finálnej fáze. Je logické, že je každý sklamaný, no potrebujeme tvrdšie pracovať. Tlak v klube poznám, vždy sa tu očakáva víťazstvo, ale občas sa vo futbale udejú aj takéto zápasy. Treba sa z neho poučiť. Musíme sa zlepšiť hlavne v poslednej tretine ihriska, tam sme mali najväčší problém, teda najmä v zakončení.“

Tomáš Malec, strelec gólu Banskej Bystrice: „Chcem vyzdvihnúť celý tím, lebo sme pracovali ako jeden muž. Nie je to o jednom hráčovi. Výhra a i môj premiérový gól za Banskú Bystricu však chutí nádherne, veľmi sa z toho teším. Videl som, že Timo Záhumenský zdvihol hlavu, že ide centrovať, pekne ma našiel, lopta mi iba padla na moju hlavu a našťastie to padlo aj do bránky. Potom sme to pekne ubránili. Išiel som do zápasu s tým, že mi to dnes môže vyjsť a chvalabohu to vyšlo.“

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
2
2
0
0
5:1
6
V
V
2
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
3
1
2
0
3:2
5
V
R
R
3
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
2
1
1
0
3:1
4
V
R
4
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
3
1
1
1
5:4
4
V
P
R
5
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
3
1
1
1
4:3
4
P
V
R
6
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
2
1
1
0
2:1
4
V
R
7
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
3
1
1
1
2:1
4
P
V
R
8
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
2
0
2
0
1:1
2
R
R
9
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
2
0
2
0
0:0
2
R
R
10
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
3
0
2
1
1:3
2
P
R
R
11
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
3
0
1
2
0:4
1
P
P
R
12
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
2
0
0
2
1:6
0
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dunajská Streda utrpela prvú prehru v sezóne, postarala sa o ňu Banská Bystrica