Antony je vo veľkých problémoch, po vyradení z kádra Brazílie reagoval aj Manchester United

Antony.
Antony. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. sep 2023 o 16:05

Brazílsky futbalista je obvinený z domáceho násilia.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United v stredu prvýkrát zareagoval na obvinenie z domáceho násilia voči jeho hráčovi Antonymu.

Brazílsky reprezentant sa mal dopustiť skutku voči svojej bývalej priateľke. Vedenie klubu Premier League vyhlásilo, že celú záležitosť berie vážne.

ManUtd zatiaľ nezaujal stanovisko, či bude Antony aj naďalej v kádri.

"Manchester United rešpektuje obvinenia vznesené voči Antonymu a potvrdzuje, že polícia vedie vyšetrovanie.

Ako klub berieme túto záležitosť vážne," uvádza vo svojom vyhlásení.

V pondelok brazílske médiá zverejnili podrobnosti o údajnom domácom násilí zo strany Antonyho voči jeho bývalej priateľke.

Brazílska futbalová konfederácia uviedla, že Antony nebude súčasťou národného tímu na zápasy proti Bolívii a Peru "pre skutočnosti, ktoré sa objavili v pondelok".

United sa dostali pod tlak, že nevydali vyhlásenie skôr. Antony zverejnil na Instagrame vyhlásenie ešte predtým, ako Brazílčania zverejnili nomináciu. V ňom napísal: "Obvinenia rázne popieram."

Bývalá priateľka Antonyho nahlásila futbalistu 20. mája na polícii za údajné domáce násilie. Brazílske médiá zverejnili údajné výmeny názorov medzi oboma partnermi.

Z nich je zrejmé, že muž sa žene niekoľkokrát vyhrážal a zastrašoval ju.

Brazílska futbalová konfederácia uviedla, že prípad je potrebné vyšetriť a hráča nenominovala na najbližšie zápasy preto, aby chránila jeho, údajnú obeť i národný tím.

Polícia v Sao Paule agentúre AP potvrdila, že vyšetrovanie prebieha, podrobnosti však neposkytla.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Antony je vo veľkých problémoch, po vyradení z kádra Brazílie reagoval aj Manchester United