City nezdolal nováčika, fanúšikovia spievali. Dúbravka si zachytal proti Liverpoolu

Hráči Manchester City Ilkay Gundogan a Erling Haaland reagujú po zahodenej šanci v zápase proti Nottingham Forest.
Hráči Manchester City Ilkay Gundogan a Erling Haaland reagujú po zahodenej šanci v zápase proti Nottingham Forest. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Sportnet, TASR|18. feb 2023 o 15:57 (aktualizované 18. feb 2023 o 20:48)

Kríza Chelsea pokračuje.

LONDÝN. Súboj o titul v anglickej Premier League dostal nový náboj. Futbalisti Manchester City v 24. kole iba remizovali na trávniku nováčika Notthingham Forest 1:1.

Naopak, Arsenal Londýn bodoval naplno v súboji proti Aston Villa a na čele má náskok dvoch bodov a zápas k dobru.

Citizens nezvládli dobre rozohratý zápas. Viedli od 41. minúty po góle Silvu, mali prevahu (strely na bránku 6:1) a mohli svoj náskok aj zveľadiť.

Najväčšie šance však zahodil kanonier Erling Haaland. Najmä v 68. min sa chytal za hlavu, keď najskôr nastrelil brvno a vzápätí poslal odrazenú loptu zblízka nad bránku.

Trest pre hostí prišiel v 84. min, keď Novozélanďan Chris Wood, ktorý bol na ihrisku len päť minút vyrovnal. Jeho zásah ešte musel odobriť systém VAR.

VIDEO: Erling Haaland neskóroval ani na druhý pokus

Nováčik už v závere odolal tlaku favorita a jeho fanúšikovia mohli spievaním obľúbenej skladby Just Can't Get Enough od Depeche Mode oslavovať senzačnú remízu.

Futbalisti Liverpoolu triumfovali na ihrisku Newcastle United 2:0. Hostia zvíťazili v druhom stretnutí v lige za sebou a posunuli sa na 8. miesto v tabuľke.

Domáci hrali od 22. minúty v desiatich, brankár Nick Pope dostal červenú kartu a v bráne ho nahradil Slovák Martin Dúbravka.

"The Reds" otvoril skóre už v 10. minúte. Trent Alexander-Arnold poslal dlhý pas na Darwina Nuneza, ktorý si spracoval loptu a prekonal Popea v bránke domácich.

Hostia o sedem minút viedli už 2:0, Mohamed Salah poslal center na Codyho Gakpa, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. V 22. minúte urobil veľkú chybu domáci brankár Pope, ktorý vybehol mimo šestnástky, dotkol sa lopty rukou a dostal červenú kartu.

Tréner Eddie Howe musel striedať, namiesto stredopoliara Elliota Andersona nastúpil Dúbravka. Slovák aj napriek prevahe Liverpoolu a ich viacerým šanciam v stretnutí neinkasoval. Newcastle zaznamenal prvú domácu prehru v sezóne.

VIDEO: Červená karta pre brankára Newcastlu

Pope nebude môcť pre trest za červenú kartu nastúpiť vo finále anglického Ligového pohára proti Manchestru United (26. februára). Do bránky sa nemôže postaviť ani Dúbravka, ktorý už v tejto súťaži dvakrát nastúpil v tejto súťaži práve v drese United. Šancu tak zrejme dostane Loris Karius.

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali na ihrisku jedenástej Aston Villy 4:2.

Hostia sa vďaka triumfu dostali späť na čelo tabuľky s náskokom troch bodov pred druhým Manchestrom City, ktorý hral neskôr v sobotu na pôde Nottinghamu Forest.

"Kanonieri" prehrával už od 6. minúty, keď Ollie Watkins krížnou strelou nedal šancu brankárovi Aaronovi Ramsdalovi.

VIDEO: James Ward-Prowse strelil Chelsea gól z priameho kopu

Arsenal síce vyrovnal, keď sa presadil Bukayo Saka, ale domáci sa v prvom polčase dostali znova do vedenia. Philippe Coutinho dal svoj prvý gól v sezóne.

Mužstvo Mikela Artetu však v druhom polčase otočilo duel. V 61. minúte skóroval Olexander Zinčenko prízemnou a presnou strelou.

Rozhodujúci okamih prišiel v 93. minúte zápasu, keď Jorginho poslal loptu do brvna, ktorá sa odrazila do chrbta brankára Emiliana Martineza. Ten si tak dal vlastný gól.

Arsenal ešte v úplnom závere pridal štvrtý presný zásah. Gabriel Martinelli sa po rohovom kope domácich dostal do samostatného úniku a zakončil do prázdnej brány.

Premier League - 24. kolo:


Newcastle United - FC Liverpool 0:2 (0:2)

Góly: 10. Nunez, 17. Gakpo, ČK: 22. Pope (Newcastle)

/Martin Dúbravka (Newcastle) nastúpil v 24. minúte zápasu/

Aston Villa – FC Arsenal 2:4 (2:1)

Góly: 6. Watkins, 31. Coutinho – 16. Saka, 61. Zinčenko, 90.+3 Martinez (vlastný), 90.+8 Martinelli

Brighton - FC Fulham 0:1 (0:0)

Góly: 88. Solomon

/Marek Rodák (Fulham) sedel na lavičke náhradníkov/

FC Brentford - Crystal Palace 1:1 (0:0)

Góly: 90.+6 Janelt – 69. Eze

FC Chelsea - FC Southampton 0:1 (0:1)

Góly: 45.+1 Ward-Prowse

FC Everton - Leeds United 1:0 (0:0)

Góly: 64. Coleman

Nottingham Forest - Manchester City 1:1 (0:1)

Góly: 84. Wood – 41. Silva

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 0:1 (0:0)

Góly: 49. Tavernier

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»City nezdolal nováčika, fanúšikovia spievali. Dúbravka si zachytal proti Liverpoolu