Arsenal dvakrát premárnil náskok. Newcastle ako odtrhnutý z reťaze

Futbalisti Tottenhamu sa tešia z gólu Son Heung-mina.
Futbalisti Tottenhamu sa tešia z gólu Son Heung-mina. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. sep 2023 o 17:35 (aktualizované 24. sep 2023 o 20:08)

Liverpool sa po ďalšej výhre posunul na druhú priečku.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu remizovali v nedeľnom stretnutí 6. kola anglickej Premier League s Tottenhamom 2:2. Domáci v najstaršom londýnskom derby dvakrát viedli, no remízu zariadil dvojgólový Son Heung-min.

Arsenal viedol od 26. minúty, keď sa Bukayo Saka presadil na pravom krídle, vystrelil a jeho pokus si zrazil do vlastnej brány Cristian Romero. Domáci mohli po chybe Tottenhamu pridať aj druhý gól, ale Gabriel Jesus svoju šancu nevyužil.

Hosťom sa podarilo vyrovnať ešte v prvom polčase. James Maddison našiel kórejského útočníka Son Heung-mina a ten prekonal Davida Rayu.

Mužstvo Mikela Artetu sa po prestávke dostalo opäť do vedenia. Romero zahral v pokutovom území rukou a hlavný rozhodca po prešetrení systémom VAR nariadil penaltu. Saka ju premenil strelou do stredu brány.

Hráči Hotspur však dokázali okamžite vyrovnať. Maddison zobral loptu Jorginhovi a prihral úplne voľnému Heung-minovi, ktorý zaznamenal druhý gól v stretnutí. Oba tímy tak zatiaľ v novej sezóne neprehrali.

Futbalista Tottenhamu Son Heung-min prekonáva brankára Arsenalu Davida Rayu.
Futbalista Tottenhamu Son Heung-min prekonáva brankára Arsenalu Davida Rayu. (Autor: TASR/AP)

Na druhé miesto tabuľky poskočil Liverpool, ktorý potvrdil úlohu favorita a zdolal siedmy West Ham na domácom Anfield Road po výsledku 3:1.

Zverenci Jürgena Kloppa viedli od 16. minúty, keď Mohamed Salah premenil penaltu. "Kladivári" však vyrovnali. Vladimír Coufal našiel centrom z ľavej strany Jarroda Bowena, ktorý hlavičkou prekonal brankára Alissona.

Trojbodový zápis pre domácich však v druhom polčase zariadili Darwin Nunez a Diogo Jota. Liverpoolčania si pripísali piaty triumf za sebou.

Skvelý vstup do sezóny potvrdil Brighton, ktorý doma zvíťazil nad Bournemouthom 3:1. Hostia síce viedli po presnom zásahu Dominica Solankeho, no v 44. minúte si Milos Kerkez strelil vlastný gól a upravil na 1:1.

Domáci sa dostali do vedenia krátko po začiatku druhého polčasu, keď skóroval Kaoru Mitoma. Japonský reprezentant v 77. minúte pridal aj svoj druhý gól. Bournemouth je s troma bodmi sedemnásty.

Chelsea nedokázala zabodovať naplno v treťom stretnutí za sebou, keď doma prehrala s Aston Villou 0:1. Londýnčania hrali od 51. minúty bez vylúčeného Mala Gusta a hostia dokázali početnú výhodu využiť po rýchlom brejku.

Moussa Diaby našiel Ollieho Watkinsa a ten prestrelil brankára Roberta Sancheza. Aston Villa je na šiestej priečke, domáci sú až na 14. mieste.

Newcastle United deklasoval Sheffield na jeho ihrisku 8:0.

O góly sa podelilo osem rôznych strelcov. Newcastle bol krok od vyrovnania rekordu Premier League, k najvyššiemu víťazstvu 9:0 mu chýbal jeden gól.

Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov.

Premier League - 6. kolo:


Arsenal - Tottenham 2:2 (1:1)

Góly: 26. Romero (vlastný), 54. Saka (z 11 m) - 42. a 55. Son Heung-min

Brighton - Bournemouth 3:1 (1:1)

Góly: 45.+2 Kerkez (vlastný), 46. a 77. Mitoma - 25. Solanke

Liverpool FC - West Ham 3:1 (1:1)

Góly: 16. Salah (z 11 m), 60. Nunez, 85. Jota - 42. Bowen

Chelsea - Aston Villa 0:1 (0:0)

Gól: 73. Watkins

ČK: 58. Gusto (Chelsea)

Sheffield United - Newcastle United 0:8 (0:3)

Góly: 21. Longstaff, 31. Burn, 35. Botman, 56. Wilson, 61. Gordon, 68. Almiron, 73. Guimarães, 87. Isak

/M. Dúbravka sedel na lavičke Newcastlu/

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal dvakrát premárnil náskok. Newcastle ako odtrhnutý z reťaze