Haaland sa blysol ďalším hetrikom, Arsenal sa opäť priblížil k titulu

Gólová radosť hráčov Arsenalu po góle Eddieho Nketiaha.
Gólová radosť hráčov Arsenalu po góle Eddieho Nketiaha. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jan 2023 o 17:05 (aktualizované 22. jan 2023 o 19:40)

Nór prekonal rekord Ruuda van Nistelrooya.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City vyhrali v súboji 21. kola Premier League doma nad Wolverhamptonom 3:0, keď sa o všetky tri góly postaral Erling Haaland. V tejto ligovej sezóne má na konte už 25 gólov v 19 stretnutiach.

Proti Wolves sa domáci presadili prvýkrát v 40. minúte, keď center Kevina De Bruyneho usmernil hlavou do siete Haaland. Ten istý hráč potom krátko po prestávke skóroval dvakrát v priebehu piatich minút.

VIDEO: Dva góly Erlinga Haalanda v priebehu piatich minút

Najskôr bezpečne premenil penaltu, potom spravil veľkú chybu brankár hostí Jose Sa a Haaland mal po prihrávke Rijada Mahreza ľahkú prácu skompletizovať hetrik. Bol to už jeho štvrtý od letného príchodu z Borussie Dortmund.

Dosiahol ich najrýchlejšie v histórii Premier League. Doterajší rekordér v tomto ukazovateli Ruud van Nistelrooy na štyri hetriky potreboval 65 zápasov. Nórsky kanonier odišiel proti Wolves z ihriska v 61. minúte.

City si upevnili druhú priečku v tabuľke, ale manko na vedúci Arsenal neznížili. Kanonieri totiž v šlágri kola zvíťazili doma nad Manchestrom United 3:2. Dva góly, vrátane víťazného, v 90. minúte zaznamenal útočník Eddie Nketiah.

Manchester United sa na štadióne Emirates ujal vedenia v 17. minúte, keď sa po vydarenom prieniku presadil strelou k žrdi spoza šestnástky Marcus Rashford. O sedem minút neskôr vyrovnal Nketiah hlavou po centri Granita Xhaku.

Arsenal poslal po prestávke do náskoku Bukayo Saka, ktorý upravil parádnou ďalekonosnou strelou k vzdialenejšej žrdi na 2:1.

Po necelej hodine hry po rohovom kope vyrovnal hlavou Lisandro Martinez a zaznamenal svoj premiérový zásah v drese United.

Arsenal však v závere vyťažil zo svojej aktivity - Nketiah v 84. minúte ešte svoju veľkú príležitosť nevyužil, no na konci riadneho hracieho času zariadil víťazstvo domácich, keď zblízka usmernil do bránky pokus Martina Ödegaarda.

VIDEO: Rozhodujúci gól Arsenalu strelil Eddie Nketiah

Premier League - 21. kolo:


Arsenal - Manchester United 3:2 (1:1)

Góly: 24. a 90. Nketiah, 53. Saka - 17. Rashford, 59. Martinez

Manchester City - Wolverhampton 3:0 (1:0)

Góly: 40., 49. a 54. Haaland (druhý z 11m)

Leeds United - FC Brentford 0:0

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Haaland sa blysol ďalším hetrikom, Arsenal sa opäť priblížil k titulu