Dúbravka predviedol fantastický zákrok, Alisson zase veľkú chybu

Slovenský brankár Martin Dúbravka.
Slovenský brankár Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. dec 2021 o 17:25 (aktualizované 19. dec 2021 o 19:39)

Manchester City má náskok troch bodov.

LONDÝN. Futbalisti oslabenej Chelsea len remizovali v nedeľňajšom zápase 18. kola anglickej Premier League na ihrisku Wolverhamptonu Wanderers 0:0.

V londýnskom klube sa počas týždňa objavil koronavírus, trénerovi Tuchelovi po pozitívnom teste vypadli Romalu Lukaku, Timo Werner a Callum Hudson-Odoi.

V tímovom autobuse sa po príchode na Molineux Stadium nenachádzali ani Jorginho, Kai Havertz či Ruben Loftus-Cheek. Predstavitelia Chelsea preto žiadali o odloženie nedeľňajšieho stretnutia, no vedenie Premier League im nevyhovelo.

Chelsea mala miernu prevahu, ale v zápase vystrelila len raz medzi tri žrde. Londýnčania remizovali druhýkrát po sebe a figurujú na treťom mieste tabuľky.

Prvú priečku v nedeľu potvrdili hráči Manchestru City, ktorí vyhrali na ihrisku Newcastlu 4:0. Na konte majú 44 bodov, o tri viac ako druhý Liverpool.

V drese domácich odchytal celý duel slovenský brankár Martin Dúbravka. Vyznamenal sa najmä v 52. minúte, keď reflexívne vyrazil hlavičku brazílskeho útočníka Gabriela Jesusa z hranice štyroch metrov.

Nedeľňajší program ukončil zápas v Londýne, kde domáci Tottenham remizoval s Liverpoolom 2:2. Domáci síce viedli po góle Harryho Kanea, ale v ďalšom priebehu duelu dokázali hostia otočiť skóre.

Zápas sa však stratili v priebehu troch minút. Po obrovskej chybe brankára Alissona pohodlne skóroval do prázdnej bránky Heung-Min Son a o pár sekúnd neskôr bol vylúčený Andy Robertson, čím narušil záverečnú aktivitu Liverpoolu.

Premier League - 18. kolo:


Newcastle United - Manchester City 0:4 (0:2)

Góly: 5. Dias, 57. Cancelo, 63. Mahrez, 86. Sterling

/Martin Dúbravka (Newcastle) odchytal celé stretnutie/

Tottenham - Liverpool 2:2 (1:1)

Góly: 13. Kane, 74. Son - 35. Jota, 70. Robertson

Wolverhampton - FC Chelsea 0:0

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Dúbravka predviedol fantastický zákrok, Alisson zase veľkú chybu