Tuchel doplatil na slabý výkon v Záhrebe, na lavičke Chelsea skončil

Nemecký tréner Thomas Tuchel.
Nemecký tréner Thomas Tuchel. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|7. sep 2022 o 11:20

Londýnčanov viedol presne sto zápasov.

LONDÝN. Tréner Thomas Tuchel skončil na lavičke FC Chelsea. Oficiálny web klubu oznámil, že nemecký kormidelník nebude pokračovať v tíme.

Klub zo Stamford Bridge sa mu poďakoval a pripomenul, že bude mať miesto v klubovej histórii ako tréner, ktorý Chelsea doviedol k víťazstvu v Lige majstrov, k zisku Superpohára a tiež k úspechu na MS klubov.

Hlavným trénerom bol sto zápasov. Naposledy viedol mužstvo v utorňajšom zápase Ligy majstrov, v ktorom "The Blues" nestačili na Dinamo Záhreb.

Tuchel po nevydarenom zápase povedal: "Hnevám sa na náš výkon a hnevám sa aj sám na seba, keďže som nevidel, že takéto niečo môže prísť. Podpriemerní sme boli v tomto zápase všetci do jedného. Bolo to ako v zlom filme.

V tomto zápase nám chýbalo všetko a zjavne nie sme tam, kde by sme mali byť. Myslel som si, že sme na dobrej ceste, no takýto výkon ma prekvapil."

Vedenie klubu verí, že je správny čas na to, aby klub spravil ďalší posun. Nateraz budú klub v tréningoch a zápasových prípravách viesť zvyšní tréneri tímu.

Chelsea bola klubom s najvyššími výdavkami v Európe v letnom prestupovom období, na posily minula takmer 300 miliónov eur.

Do tímu prišli postupne Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella, Wesley Fofana, či Pierre-Emerick Aubameyang.

Chelsea v uplynulej sezóne vypadla vo štvrťfinále Ligy majstrov a v anglickej lige obsadila tretiu pozíciu s mankom 19 bodov za majstrovským Manchestrom City.

Po ruskej invázii na Ukrajinu sa pod vplyvom sankcií musel vlastníctva Chelsea zbaviť ruský miliardár Roman Abramovič a klub kúpilo americké konzorcium pod vedením nových vlastníkov Todda Boehlyho a Behdada Eghbaliho.

Po troch víťazstvách, jednej remíze a dvoch prehrách v úvodných šiestich zápasoch figuruje momentálne v tabuľke Premier League na šiestej priečke.

Tuchel je druhý tréner v PL, ktorého v tejto sezóne prepustili. Minulý týždeň skončil na lavičke Bournemouthu Scott Parker.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tuchel doplatil na slabý výkon v Záhrebe, na lavičke Chelsea skončil