Lampard sa zastal Vieiru po jeho incidente s fanúšikom

Patrick Vieira už ako tréner Crystal Palace.
Patrick Vieira už ako tréner Crystal Palace. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. máj 2022 o 13:47

Konflikt medzi Vieirom a fanúšikom sa odohral po štvrtkovom zápase medzi Evertonom a Crystal Palace.

LIVERPOOL. Hlavný tréner tímu Crystal Palace z anglickej Premier League mal po štvrtkovej dohrávke 33. kola proti FC Everton incident s fanúšikom domáceho mužstva, ktoré sa po víťazstve 3:2 zachránilo v najvyššej súťaži.

Patrick Vieira sa snažil rýchlo opustiť ihrisko plné oslavujúcich fanúšikov, no jeden z nich mu strkal pred tvár telefón a nechcel ho pustiť preč.

Štyridsaťpäťročný kouč mu podľa uniknutého videa vytrhol mobil z rúk a kopol ho pravou nohou tak, že spadol na zem. Potom opustil hraciu plochu.

Novinári sa niekdajšieho francúzskeho reprezentanta nepýtali na incident na pozápasovej tlačovej konferencii. Hlavný tréner Evertonu Frank Lampard si ho však všimol.

"Súcitím s Patrickom, nestihol som prísť za ním. Povedal by som mu, aby odišiel s nami, aj keď on by to nemusel chcieť. Samozrejme, bežal viac ako 70 metrov cez celé ihrisko, čo nie je jednoduché," prezradil Lampard, ktorý sa okrem svojho konkurenta zastal aj oslavujúcich fanúšikov:

"Vybehli na ihrisko v eufórii po tom, ako sme sa vyhli zostupu. Ak sa takáto vec dobre zorganizuje, nechajme ich zostať na trávniku a užiť si tie chvíle. Pokiaľ sa správajú slušne, nemám s tým žiaden problém."

Vieirov spor s fanúšikom Evertonu sa udial len dva dni po tom, ako dostal fanúšik anglického klubu Nottingham Forest trest odňatia slobody na 24 týždňov za napadnutie útočníka Billyho Sharpa z tímu Sheffield United po skončení utorkového duelu play-off druhej najvyššej anglickej súťaži v boji o postup do Premier League.

Tridsaťročný Robert Biggs po skončení stretnutia vbehol na hraciu plochu a pri postrannej čiare úderom hlavou zrazil k zemi hráča Sheffieldu. Vedenie klubu Nottingham Forest už Biggsovi zakázalo doživotne vstup na svoj štadión.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lampard sa zastal Vieiru po jeho incidente s fanúšikom