Tréner Norwichu má obavy o niektorých hráčov, súboj proti United je v ohrození

Futbalisti Norwich City - ilustračná fotografia.
Futbalisti Norwich City - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. dec 2021 o 14:31

Dôvodom obáv je koronavírus.

LONDÝN. Po avizovanom odklade nedeľňajšieho súboja Brighton - Tottenham možno preložia pre koronavírus aj ďalší zápas nadchádzajúceho 16. kola anglickej Premier League počas nastávajúceho víkendu.

Pred sobotňajším duelom FC Norwich City - Manchester United sa čaká na výsledky testov niekoľkých hráčov domácich, ktorí by údajne mohli byť pozitívni.

Tréner posledného tímu tabuľky Dean Smith uviedol, že sa obáva o pár hráčov.

"Naše problémy sa spájajú s Covidom, preto čakáme na výsledky testov. Nemôžem povedať konkrétne mená, ale mám o nich obavy. Tvrdili mi, že im je trochu zle," uviedol Dean Smith.

Jeho zverenci hrali zatiaľ naposledy minulú nedeľu práve proti Tottenhamu, ktorý si musel pre nákazu koronavírusom v tíme odložiť už dva zápasy - po jednom na domácej a európskej scéne.

Smith si však nemyslí, že prípadné pozitívne testy v jeho družstve by mohli pochádzať z tohto zápasu.

"Už sme medzitým absolvovali testovanie a bolo to v poriadku. Hráči v našom mužstve si dobre uvedomujú možné komplikácie po pozitívnom teste. Preto sa snažia neobchádzať základné pravidlá verejného zdravia ako sú dodržiavanie odstupu a nosenie rúšok na tvári," dodal Smith.

V súvislosti so šírením nového variantu koronavírusu omikron na Britských ostrovoch zostávajú v strehu aj ďalšie tímy Premier League.

Šéf Aston Villy Christian Purslow plánuje v pondelok debatu s hráčmi o tom, ako zostať v bezpečí.

Potvrdil to aj tréner Steven Gerrard. "Vždy robíme všetko preto, aby sme chránili seba aj ľudí okolo nás. Veci sa neustále menia, preto treba zostať v strehu a v opatrnosti. Nechceme zbytočne prichádzať o hráčov v čase, keď potrebujeme zbierať body," vyhlásil Gerrard, ktorého tím je na desiatej priečke tabuľky najvyššej anglickej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tréner Norwichu má obavy o niektorých hráčov, súboj proti United je v ohrození