Lampard čelí veľkej kritike. Zbavte sa ho ešte dnes, napísal fanúšik

Frank Lampard, tréner FC Everton.
Frank Lampard, tréner FC Everton. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. apr 2022 o 13:45

Everton je vo veľkej výsledkovej i hernej kríze.

BRATISLAVA. Fanúšikovia anglického futbalového klubu FC Everton požadujú odchod trénera Franka Lamparda v snahe zvrátiť možný zostup tradičného celku do druhej najvyššej súťaže v krajine.

Klub z Liverpoolu naposledy vypadol z najvyššej súťaže v roku 1951 a teraz je k tomu blízko. "The Toffees" v stredu prehrali na pôde Burnley 2:3.

V tabuľke Premier League sú až na 17. priečke, iba bod od pásma zostupu. A práve na 18. priečku sa v stredu dostali futbalisti domáceho Burnley.

Niekdajší anglický reprezentant sedí na lavičke Evertonu od koncom januára, vo funkcii vtedy nahradil Španiela Rafaela Benitéza.

Klub viedol zatiaľ vo ôsmich ligových zápasoch a v nich Everton dosiahol len dve víťazstvá a až šesť prehier. Klub z Merseyside patrí medzi tradičných účastníkov Premier League, v najvyššej domácej súťaži je bez prestávky od roku 1954.

Aktuálne sa však nachádza v kríze napriek tomu, že od príchodu majiteľa Farhada Moshiriho vo februári 2016 minul na príchody nových hráčov viac ako 500 miliónov libier, čo je v prepočte približne 600 miliónov eur.

"Môžeme sa udržať medzi elitou, ale nie s Lampardom. S ním je to bez šance," napísal na twitteri jeden z fanúšikov Evertonu, cituje ho web The Daily Mail.

"Sme hrozní a nevidím šancu, že v zostávajúcich zápasoch dosiahneme nejaké víťazstvá. Vidím to na odchod Lamparda ešte pred koncom sezóny," uviedol iný priaznivec a ďalší dodal: "Zbavte sa Lamparda ešte dnes."

"The Toffees" najbližšie čaká séria náročných zápasov, ktorú odštartuje sobotňajším domácim duelom proti Manchestru United.

V prípade straty bodov by sa klub mohol ocitnúť v pásme zostupu, keďže hráči Burnley v nedeľu cestujú na ihrisko posledného Norwichu.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Lampard čelí veľkej kritike. Zbavte sa ho ešte dnes, napísal fanúšik