Mexický futbalista sa pohádal s trénerom, v tíme účastníka La Ligy skončil

Futbalisti Betisu Sevilla.
Futbalisti Betisu Sevilla. (Autor: Reuters)
SITA|17. jan 2024 o 15:49

Defenzívny stredopoliar by sa mal podľa viacerých zdrojov vrátiť do vlasti.

BRATISLAVA. Mexičan Andrés Guardado zo španielskeho futbalového klubu Betis Sevilla je podľa viacerých zahraničných zdrojov na odchode z Pyrenejského polostrova.

Portál football-espana.net prišiel s informáciou, že 37-ročného stredopoliara čaká návrat do vlastni, kde by sa mal upísať tímu Club León pôsobiacemu v najvyššej súťaži Liga MX.

Andrés Guardado, ktorý je hráčom andalúzskeho Betisu už od leta 2017, odohral v aktuálnej sezóne v La Lige dvanásť zápasov, no nemal stabilné miesto v základnej zostave.

Káder Betisu navyše najnovšie vystužil americký reprezentant Johny Cardoso, ktorý rovnako ako Guardado pôsobí na poste defenzívneho stredopoliara.

Konkurenciou Mexičana prezývaného "Malý princ" sú aj Guido Rodríguez, Marc Roca či William Carvalho. Mexičanovi by navyše v júni tohto roka vypršal v Betise kontrakt.

Pozíciu Guardada v Betise Sevivlla ešte viac naštrbila decembrová búrlivá hádka s trénerom Manuelom Pellegrinim. Spor priznali obe strany.

Rodák z Guadalajary v októbri prekonal rekord Brazílčana Denilsona a s 208 zápasmi na konte sa stal legionárom s najvyššom počtom duelov za Betis.

V roku 2022 pomohol andalúzskemu klubu k zisku trofeje v Copa del Rey.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Mexický futbalista sa pohádal s trénerom, v tíme účastníka La Ligy skončil