Ministerka športu reaguje na úmrtie fanúšika Nantes, chce viac zákazov pre divákov

Francúzska ministerka športu Amélie Oudeaová-Casterová.
Francúzska ministerka športu Amélie Oudeaová-Casterová. (Autor: X Le Parisien)
TASR|7. dec 2023 o 16:37

Na rizikové zápasy kluby nezvyknú brávať svojich fanúšikov.

PARÍŽ. Francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casterová vyzvala k častejšiemu zákazu fanúšikov hostí na futbalových zápasoch.

Tamojšie kluby zvyknú nebrať svojich priaznivcov na rizikové stretnutia na pôde súpera a ministerka by chcela vidieť takýto prístup častejšie.

Tento krok prichádza po sobotňajšom úmrtí jedného z fanúšikov Nantes pred zápasom s OGC Nice (1:0).

Tento týždeň chýbajú fanúšikovia hostí už na troch stretnutiach. Priaznivci Lyonu nemohli navštíviť stredajší duel v Marseille (0:3), fanúšikovia Racing Lens zas nebudú v piatok v Montpellieri.

K zákazu siahol aj Stade Reims, keď oznámil, že neberie svojich priaznivcov na nedeľňajší zápas v Nice.

"Stade Reims zastavil predaj lístkov do sektora hostí a automaticky odškodní všetkých svojich fanúšikov, ktorí si už kúpili vstupenky," citovala z oficiálneho vyhlásenia klubu agentúra AP.

Proti rozhodnutiu protestovali členovia tvrdého jadra Marseille, práve pred stretnutím s Lyonom.

V ich sektore vyvesili transparent s heslom "Zakázané cestovanie v krajine slobôd. Dnes je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým - sloboda pre ultras".

Príčinou smrti fanúšika Nantes bolo bodné zranenie, neznáma osoba bodla 31-ročného muža nožom do chrbta neďaleko baru Saint-Georges v blízkosti štadióna.

Lekári ho previezli do nemocnice, kde podľahol svojím zraneniam. Podľa denníka L'Equipe bol divák členom Brigade Loire, hlavnej skupiny skalných fanúšikov Nantes.

Vrah najskôr z miesta činu ušiel, no potom sa objavil na policajnej stanici a svoju vinu priznal. Prokuratúra vykonáva vyšetrovanie úkladnej vraždy.

Tabuľka Ligue 1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Ministerka športu reaguje na úmrtie fanúšika Nantes, chce viac zákazov pre divákov