Aubameyang opäť nehral na APN. Po prekonaní covidu má srdcové problémy

Pierre-Emerick Aubameyang.
Pierre-Emerick Aubameyang. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jan 2022 o 19:45 (aktualizované 14. jan 2022 o 22:10)

Mhango bol gólový hrdina Malawi.

YAOUNDÉ. Futbalisti Senegalu a Guiney sa v piatkovom zápase B-skupiny na 33. ročníku Afrického pohára národov (APN) rozišli po bezgólovej remíze. Obe mužstvá tak majú v tabuľke štyri body a rovnaké skóre 1:0.

V druhom súboji skupiny Malawi otočilo zápas proti Zimbabwe a zvíťazilo 2:1. O oba presné zásahy víťazov sa postaral Gabadinho Mhango, ktorý hráva v Juhoafrickej republike za Orlando Pirates.

Radosť hráčov Malawi.
Radosť hráčov Malawi. (Autor: TASR/AP)

Maročania zabodovali naplno aj vo svojom druhom vystúpení v C-skupine, keď zdolali Komory 2:0. Skórovali stredopoliar Standardu Liege Selim Amallah a útočník Alkmaaru Zakaria Aboukhlal. Severoafrický tím si tak zabezpečil postup do osemfinále.

Prvýkrát na turnaji zabodovala Ghana, ktorá remizovala s Gabonom 1:1. Gól v drese favorita strelil Andre Ayew, bývalý hráč Marseille, West Hamu či Swansea aktuálne pôsobí v katarskom Al Sadde.

Za Gabon opäť nenastúpil Pierre-Emerick Aubameyang. Útočníkovi londýnskeho Arsenalu diagnostikovali srdcové problémy. Tridsaťdvaročný futbalista sa len nedávno zotavil z koronavírusu.

Podľa agentúry AP našli u Aubameyanga problém pri lekárskej kontrole. Zdravotníci Africkej futbalovej konfederácie sa chceli ubezpečiť, že je po ochorení v poriadku a môže sa vrátiť do zápasového kolotoča.

"Lekári nechceli riskovať a uviedli, že Aubameyang nie je schopný hrať proti Ghane," uviedla Gabonská futbalová federácia vo vyhlásení.

Aubameyang mal pozitívny nález minulý týždeň po prílete do Kamerunu musel ísť do do izolácie. Vynechal už prvý zápas Gabonu proti Komorám (1:0).

Africký pohár národov - 14. január:

Skupina B:

Malawi - Zimbabwe 2:1 (1:1)

Góly: 43. a 58. Mhango - 38. Wadi

Senegal - Guinea 0:0

Skupina C:

Maroko - Komory 2:0 (1:0)

Góly: 16. Amallah, 88. Aboukhlal

Gabon - Ghana 1:1 (0:1)

Gól: 88. Jim Allevinah - 18. Ayew

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Aubameyang opäť nehral na APN. Po prekonaní covidu má srdcové problémy