Stredopoliar Ajaxu Amsterdam skolaboval počas zápasu

Holandský futbalista v službách Ajaxu Amsterdam Abdelhak Nouri (vpravo) skolaboval v druhom polčase sobotňajšieho prípravného stretnutia v Rakúsku proti Werderu Brémy.
Holandský futbalista v službách Ajaxu Amsterdam Abdelhak Nouri (vpravo) skolaboval v druhom polčase sobotňajšieho prípravného stretnutia v Rakúsku proti Werderu Brémy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. júl 2017 o 19:37

Holandský futbalista Abdelhak Nouri zostáva v umelom spánku na jednotke intenzívnej starostlivosti.

AMSTERDAM. Holandský futbalista Abdelhak Nouri zostáva v umelom spánku na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Skolaboval v sobotnom prípravnom stretnutí jeho Ajaxu Amsterdam s Werderom Brémy v Rakúsku. Je mimo ohrozenia života a v stabilizovanom stave.

Dvadsaťročný stredopoliar odpadol v 70. minúte zápasu, lekári ho polhodinu ošetrovali na ihrisku a následne ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice.

Divákov požiadali počas lekárskeho zásahu o opustenie štadióna, hráči ho sledovali od postrannej čiary. Duel predčasne ukončili za stavu 2:1 pre Brémy.

"Život a futbal môžu byť také krásne, ale aj také príšerné. Myslím si, že v sobotu sme prežili tragický moment. Naše myšlienky a priania len toho najlepšieho sú s futbalistom, jeho rodinou, spoluhráčmi, fanúšikmi a vedením Ajaxu Amsterdam," citovala agentúra DPA športového riaditeľa Werderu Franka Baumanna.

Nouri je odchovanec Ajaxu, za prvý tím odohral od svojho debutu v septembri 2016 deväť stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Stredopoliar Ajaxu Amsterdam skolaboval počas zápasu