Francúzi dali Bartoliovej olympijské ultimátum

SITA|21. dec 2007 o 12:28

PARÍŽ 21. decembra (SITA, AFP) - Francúzska tenisová federácia (FFT) dala Marion Bartoliovej ultimátum: buď reflektuje na nomináciu na zápas proti Číne vo štvrťfinálovom 1. kole Pohára federácie 2008 ...

PARÍŽ 21. decembra (SITA, AFP) - Francúzska tenisová federácia (FFT) dala Marion Bartoliovej ultimátum: buď reflektuje na nomináciu na zápas proti Číne vo štvrťfinálovom 1. kole Pohára federácie 2008 reprezentačných tímov žien (2. - 3. februára v Pekingu), alebo nepôjde na budúcoročné olympijské hry do rovnakého dejiska. "Ak Marion odmietne prípadnú pozvánku od kapitána Georgesa Govena, sama sa tým vylúči z účasti na OH," uviedol technický riaditeľ FFT Patrice Dominguez a dodal: "Bartoliová je našou rebríčkovou jednotkou a nevidíme dôvod, aby sme sa pred náročnou cestou za ťažkým súperom mali zaoberať jednou hráčkou."

Bývalá svetová jednotka Amélie Mauresmová, momentálne až 18. v rebríčku WTA Tour, už dávnejšie avizovala, že po nevydarenej sezóne 2007 negatívne ovplyvnenej marcovou operáciou apendixu, v predmetnom období po januárových Australian Open dá prednosť individuálnym záujmom. Tento prípad je však odlišný: Mauresmová totiž nastúpila v Pohári federácie za krajinu "galského kohúta" vlani.

Bartoliová, 10. v počítačovom poradí, podľa denníka L´Equipe požadovala zaradenie svojho rázovitého otca a zároveň osobného trénera Waltera Bartoliho do podporného fedcupového tímu a práve jeho prostredníctvom poukázala na nemožnosť uspokojivo zvládnuť cestu do Ázie i následný parížsky halový turnaj Open Gaz de France: "Také niečo sa nedá uspokojivo zvládnuť bez dopingu.“ Bartoliová naposledy hrala v PF v novembri 2004 v moskovskom finále proti Rusku vo štvorhre po boku Emilie Loitovej a ich prehra v rozhodujúcej štvorhre s Anastasiou Myskinovou a Verou Zvonarevovou dodala trofej „zbornej“.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Francúzi dali Bartoliovej olympijské ultimátum