Majú špeciálny vzťah. Shiffrinovej slová so mnou pohli, tvrdí Velez-Zuzulová

Veronika Velez-Zuzulová sa rozlúčila so Svetovým pohárom v Ofterschwangu.
Veronika Velez-Zuzulová sa rozlúčila so Svetovým pohárom v Ofterschwangu. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|10. mar 2018 o 13:10

Keby som takýchto pretekov mohla ísť aspoň desať, hovorila slovenská slalomárka.

BRATISLAVA. Na štart sa postavila v slovenskom kroji s kvetinovým vzorom. Na helme mala kvetinovú čelenku. Namiesto kombinézy si obliekla bielu košieľku, na ktorej mala štartové číslo devätnásť a na ňom vestičku.

Svoje posledné slalomové oblúky robila aj v sukni a spodničke. Aj pretekárske rukavice vymenila za vlnené s ľudovými motívmi.

Na svahu a v kroji. Pozrite si posledný slalom Veroniky Velez-Zuzulovej: fotogaléria

8.4.2018

Veronika Velez-Zuzulová sa pred svojou poslednou jazdou vo Svetovom pohári v nemeckom Ofterschwangu objímala s členmi svojho tímu. Potom zdvihla ruky a spustila sa dolu svahom. Už po chvíli zastavila u riaditeľa pretekov Svetového pohára Atle Skaardala, ktorý jej dal darček. Ten si ukryla do úst.

Druhú zastávku mala pri svojom otcovi a trénerovi Timotejovi Zuzulovi a poslednú pri francúzskom manželovi Romainovi Velezovi.

Moje telo už nezvláda túto záťaž

Počas exhibičnej jazdy jej mávali a tlieskali členovia jednotlivých tímov, ktorí stáli pri trati. Pár bránok pred cieľom sa dala slovenská slalomárka do zjazdárskej pozície, avšak na cieľovej čiare zrazu zabrzdila a zvalila sa na sneh.

Jej jazda trvala dlhšie ako zvyčajne. Diváci, medzi ktorými viali slovenské zástavy, jej však vytrvalo tlieskali, zatiaľ kým sa objímala s Petrou Vlhovou. Onedlho už bola v spoločnosti mamy Viery, sestry Dominiky a trojročného synovca Tima.

„Neviem, či sa teším, že prichádza koniec. Tatino bude viac doma, možno aj s Veronikou budem častejšie, ale bude nám to všetko chýbať,“ priznala mladšia sestra Velez-Zuzulovej Dominika.

Tridsaťtriročná Slovenka zavŕšila svoje lyžiarske dobrodružstvo vo Svetovom pohári. V posledných rokoch patrila medzi absolútnu slalomársku elitu.

„Nebude to ľahké a bude mi to chýbať. Avšak moje telo už nezvláda takúto záťaž. Ukázal mi to aj tento rok. Treba vedieť povedať stop,“ vravela Velez-Zuzulová pred olympiádou.

Dávala pozor na ručne robenú sukňu

Pred súťažou sa čakalo, s akým kostýmom sa najúspešnejšia slovenská zjazdárka v histórii predstaví vo svojej poslednej jazde kariéry. Zvolila si typický slovenský kroj, ktorý pochádza zo Zvolenskej Slatiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Majú špeciálny vzťah. Shiffrinovej slová so mnou pohli, tvrdí Velez-Zuzulová