Sagan predstavil nový dres, na Giro chce ísť pred ukončením kariéry

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Sportnet|3. okt 2018 o 12:13

Dúhový dres po troch rokoch mení majiteľa.

ŽILINA. Po tom, ako v nedeľu dekoroval svojho nástupcu na tróne pre majstra sveta, predstavil Peter Sagan novú verziu svojho dresu.

Stalo sa tak vo Feltre v severotalianskom regióne Veneto.

Keďže ten dúhový bude najbližší rok nosiť Španiel Alejandro Valverde, žilinský rodák musel pristúpiť k zmene.

Sagan je úradujúcim majstrom Slovenska, miesto vpredu teda zaujala slovenská trikolóra so štátnym znakom.

Dúhového vzoru sa však úplne nevzdal. Má ho na rukávoch aj na vrchnej časti dresu. A ktovie, možno o rok bude na jeho drese opäť dominantný.

Hoci na pretekárov aj na majstrovstvách sveta 2019 v anglickom Yorkshire čaká náročná trať, trojnásobnému šampiónovi by mala vyhovovať viac ako tohtoročná v Innsbrucku.

FOTO: Saganov nový dres (počkajte, kým sa fotografia načíta):

Titul nemôže byť v správnejších rukách

Sagana na malej slávnosti v Taliansku sprevádzal jeho kolega a kamarát z tímu Daniel Oss.

Talian sa ho dokonca snažil napodobňovať v slovenčine.

Dvadsaťosemročný Sagan sa vrátil k svojmu nedávnemu vystúpeniu na MS v Innsbrucku, kde takmer 5000 výškových metrov bolo nad jeho sily a z pretekov predčasne odstúpil.

Peter Sagan v pretekoch mužov elite na MS v cyklistike 2018: fotogaléria

2.2.2019

"Bol to pre mňa ťažký deň v kopcoch, ale všetko má svoj koniec. Som hrdý na tri roky v dúhovom drese majstra sveta. Poprosil som organizátorov, aby som mohol môjmu nástupcovi Valverdemu odovzdať zlatú medailu. Ešte raz som sa chcel dotknúť dúhového dresu," zavtipkoval Sagan, cituje ho Eurosport.

Talianov zaujímalo, aký je vzťah medzi Saganom a Valverdem.

"Myslím si, že titul nemôže byť v správnejších rukách. Alejandro bol už v roku 2003 v Hamiltone strieborný na svetovom šampionáte. Bolo to v čase, keď som mal ja ešte svoj vlastný svet horských bicyklov," povedal Sagan.

Giro chce absolvovať pred koncom kariéry

Trojnásobný majster sveta má v zbierke šesť zelených dresov za triumf v bodovacej súťaži na Tour de France, ale na nemenej prestížnom podujatí Grand Tour Giro d'Italia dosiaľ nikdy nesúťažil. Môže sa to v budúcnosti zmeniť?

"Budeme sa tým zaoberať v novembri, ale niekedy pred koncom kariéry by som chcel prísť. Uvidíme, ale vy z toho robíte lezenie po kopcoch. Fakt je ten, že dres pre najlepšieho mladého jazdca už nemôžem vyhrať, byť najlepším vrchárom je nereálne a celkový triumf? Na to som príliš tučný," žartoval Sagan.

Na žilinského rodáka s oficiálnym bydliskom v Monte Carle čaká už vo štvrtok 4. októbra ďalšia spoločenská udalosť. V Londýne bude krstiť autobiografiu s príznačným názvom "Môj svet."

"Áno, je to svet šampióna dvoch kolies, ktorý nikdy nemá dovolenku či prázdniny. Ale aký problém? Veď žijem svoj sen," píše Sagan vo svojej knihe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Sagan predstavil nový dres, na Giro chce ísť pred ukončením kariéry