Zmena trénera v Dunajskej Strede? Klub zatiaľ mlčí

Antal Németh
Antal Németh (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|7. nov 2021 o 19:25

DAC prehral v lige už päťkrát, naposledy so Sereďou.

Podľa informácií denníka Nemzeti Sport po prehre so Sereďou skončil na lavičke Dunajskej Stredy Antal Németh. Klub zatiaľ dohady o zmene trénera nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

DAC pred sezónou deklaroval najvyššie ambície, no výsledky tomu zatiaľ nenasvedčujú. Mužstvo zo Žitného ostrova má po 14 kolách na konte už päť prehier.

Naposledy DAC utrpel dve prehry po sebe: najprv podľahol vonku Liptovskému Mikulášu, potom doma Seredi.

V závere tohto stretnutia diváci skandovali trénerovi: "Anti, odstúp!"

„Mňa zaujíma len to, aby sa DAC darilo. Večer si pozriem zápas a budem sa chystať na ďalšie stretnutie. Mám nadriadených, moja budúcnosť nie je v mojich rukách,“ uviedol po stretnutí Németh.  

Podľa informácií Nemzeti Sportu sú medzi kandidátmi na dunajskostredskú lavičku László Bölöni, kouč maďarskej národnosti z Rumunska, či Portugalčan Joao Janeiro, ktorý v súčasnosti vedie maďarskú Kisvárdu.

Bölöni túto informáciu pre maďarský denník nechcel komentovať a Janeiro má platnú zmluvu až do roku 2023.

Antal Németh prišiel do Dunajskej Stredy v júni 2020 ako asistent Bernda Storcka. Po odvolaní nemeckého trénera v apríli tohto roku prevzal tím najprv ako dočasný tréner.

DAC pod jeho vedením iba tretí raz v histórii dokázal zvíťaziť na Tehelnom poli a aj toto emotívne víťazstvo Némethovi pomohlo, že do aktuálnej sezóny 2021/22 vstúpil už ako hlavný tréner Dunajskostredčanov.

"Boli sme takticky veľmi dobre pripravení, dokázali sme zareagovať aj v priebehu zápasu. To nám uľahčilo rozhodovanie o osobe trénera.

Anti je navyše veľmi obľúbený v celom klube,“ uviedol pred začiatkom nového ročníka Oszkár Világi, majiteľ dunajskostredského klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zmena trénera v Dunajskej Strede? Klub zatiaľ mlčí