Všetko bolo zlé, kajal sa kapitán. Anti, odstúp, kričali fanúšikovia

Didier Lamkel Zé strieľa na bránu v zápase DAC - Sereď.
Didier Lamkel Zé strieľa na bránu v zápase DAC - Sereď. (Zdroj: FC DAC, Autor: Ernő Lelkes)
Titanilla Bőd|6. nov 2021 o 21:50

Sereď zdolala Dunajskú Stredu tretí raz po sebe.

DUNAJSKÁ STREDA. Vyslúžil si prezývku „kat Dunajskej Stredy“. Adam Morong zo Serede dal do siete DAC už štyri góly. Dovedna znamenali deväť bodov.

Sereď zdolala Dunajskú Stredu tretí raz po sebe. Po dvoch víťazstvách 1:0 po góloch Moronga teraz prišla výhra 3:1 v MOL Aréne.

Nechali mu priestor

Domáci pritom mali loptu častejšie na kopačkách a vyhrávali gólom Nikolu Krstoviča. Morong však následne začal úradovať.

Ešte pred prestávkou vyrovnal a v druhom polčase poslal svoj tím do vedenia. Tri body pre hostí tesne pred koncom spečatil striedajúci Bernard Karrica.

„Neviem, čím to je, že sa mi proti DAC darí. Možno Dunajská Streda mi nechá viac priestoru ako ostatné tímy,“ smial sa po stretnutí 28-ročný Morong.

Hoci skóroval aj v predchádzajúcich dvoch vzájomných zápasoch, DAC sa naňho nijako špeciálne nechystal.

„Morong predtým hrával ľavého obrancu, teraz nastúpil na pravom kraji zálohy. Takže aj keby sme sa naňho pripravovali, pripravovali by sme sa inak,“ poznamenal Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy.

Všetko bolo zlé

Zato hostia zo Serede boli výborne pripravení a na ich hre bolo vidieť túžbu po víťazstve. V prvom polčase boli diváci svedkami divokého futbalu, keď oba tímy niekedy bezhlavo útočili. V druhom polčase už aktivita Dunajskej Stredy opadla.

„Oni dali gól, potom sa stiahli a bránili s jedenástimi hráčmi. My sme sa naopak nevedeli presadiť,“ vravel znechutený András Schäfer, maďarský záložník Dunajskej Stredy.

Výkon jeho mužstva sa vraj „nedá hodnotiť“.

Sklamaný bol aj kapitán DAC Dominik Kružliak. „Všetko bolo zlé. Nešla nám finálna fáza, prihrávali sme si ako v hádzanej, z jednej strany na druhú, bez nejakých šancí,“ sebakriticky priznal obranca žlto-modrých.

Raz dobre, raz zle

Dunajská Streda v minulej sezóne dlho naháňala Slovan a najvyššie ambície mala aj v tej aktuálnej. Lenže podáva kolísavé výkony.

Prehrala v Michalovciach, vonku so Sereďou, doma s Trnavou, vonku s Liptovským Mikulášom a teraz aj doma so Sereďou.

Body naopak získava proti papierovo silnejším súperom. Dokázala zvíťaziť v Ružomberku či v Žiline, dokonca neprehrala ani doma so Slovanom.

„Rovnako sa pripravujeme na každého súpera. Raz však hráme dobre, raz zase zle. Musíme to ustáliť. Každý musí začať od seba,“ vyhlásil Kružliak.

Vytlieskali hostí

Hráči Serede neskrývali oprávnenú radosť z víťazstva. Aj tréner Juraj Jarábek došiel na tlačovú konferenciu s úsmevom.

„Chcel by som poďakovať dunajskostredským fanúšikom. Mám naozaj bohatú kariéru, ale stalo sa mi len druhýkrát, že domáci vytlieskali hosťujúce mužstvo. Stalo sa mi to raz v Trnave, keď som so Zlatými Moravcami vyhral 5:0,“ uviedol kouč Serede.

Domáci záložník András Schäfer však z tohto gesta taký nadšený nebol. „Piskot bol oprávnený, ale nemali by sme oslavovať gól súpera,“ trpko odkázal fanúšikom.

Kde je náš tím?

Priaznivci DAC boli zvyknutí na iné výsledky a najmä výkony. Tím zo Žitného ostrova síce dominuje v držaní lopty, ale miestami akoby hral bez duše.

Po druhom góle hostí znelo z tribún „Budíček!“, neskôr fanúšikovia vo svojich verbálnych prejavoch pritvrdili. Okrem toho skandovali aj „Kde je náš tím?“ a napokon vyzývali trénera Antala Németha, aby odstúpil.

„Počul som to a chápem ich reakciu. Z hľadiska výsledkov je ich reakcia pochopiteľná,“ povedal na tlačovej konferencii dunajskostredský kouč.

Svoju budúcnosť však nerieši. „Mňa zaujíma len to, aby sa DAC darilo. Večer si pozriem zápas a budem sa chystať na ďalšie stretnutie. Mám nadriadených, moja budúcnosť nie je v mojich rukách,“ zdôraznil Németh. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Všetko bolo zlé, kajal sa kapitán. Anti, odstúp, kričali fanúšikovia