Trnava sa dotiahla na čelo tabuľky, v Poprade sa hralo 105 minút

Futbalisti FC Spartak Trnava.
Futbalisti FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|15. aug 2021 o 20:09 (aktualizované 15. aug 2021 o 22:50)

Liptovský Mikuláš dosiahol historické víťazstvo.

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 4. kole najvyššej slovenskej súťaže nad Zlatými Moravcami 2:0. Dosiahli už tretie víťazstvo v sezóne a v tabuľke majú rovnaký počet bodov aj skóre ako Slovan Bratislava. 

Trnavčania mali územnú aj streleckú prevahu. V 27. minúte otvoril skóre svojím prvým gólom v sezóne Martin Bukata a po zmene strán spečatil výhru Trnavy severomacedónsky útočník Milan Ristovski. 

Naďalej tak platí, že zverenci Michala Gašparíka v tejto sezóne doma neprehrali a dokonca v šiestich súťažných dueloch ani raz neinkasovali. 

Trnavských fanúšikov pred zápasom potešila aj správa o tom, že bývalý reprezentačný kapitán Martin Škrtel podpísal s klubom zmluvu na jeden rok. 

Šance premieňali len domáci 

Tréner Michal Gašparík po pohárovom vystúpení v Tel Avive pozmenil zostavu, nechal odpočívať viacerých hráčov základnej zostavy. Zlaté Moravce zase vybehli na trávnik až so siedmimi bývalými hráčmi trnavského klubu.

V úvode boli smerom dopredu nebezpečnejší hostia, ale ako prví udreli Trnavčania. Odrazenú loptu zachytil zhruba 22 metrov od bránky Bukata, prebral si ju do palebnej pozície a prudkou ranou zaskočil Kiru - 1:0. 

Spartak gól výrazne povzbudil, ale do prestávky sa mu už nepodarilo zvýšiť skóre. Druhý polčas otvorila strela Yilmaza, po ktorej sa efektným zákrokom predviedol gólman Spartaka Takáč. 

Šance boli následne na oboch stranách, ale skóre sa menilo už len v 72. minúte. Po ľavej strane utiekol Bamidele, prihrávkou na päťku našiel Ristovskeho a pre toho nebol problém poslať loptu do siete - 2:0.

Prvé víťazstvo Liptákov 

V druhom nedeľňajšom súboji prekvapujúco uspel Liptovský Mikuláš. Na svojej domácej pôde v Poprade zdolali MŠK Žilina 2:1, hoci po prvom polčase prehrával po premenenej penalte Patrika Mysloviča. 

V druhom polčase Liptáci otočili skóre zásluhou dvoch gólov Richarda Bartoša a dosiahli svoje prvé víťazstvo v najvyššej slovenskej súťaži. 

Pre zdĺhavé posudzovanie gólovej situácie i viaceré striedania nastavil hlavný rozhodca až dvanásť minút. Napokon sa hrali ešte o tri viac, pretože sa dlhšie nehralo po vylúčení Vahana Bičachčiana. 

Žilinčania nezvládli centre, z ktorých domáci skórovali. 

V 68. minúte našiel Krčík z pravého krídla presným pasom v šestnástke osamoteného Bartoša. Keďže mu žilinská obrana dopriala veľa priestoru, útočník Tatrana to využil a nechytateľným volejom pod brvno vyrovnal.

Ten istý hráč sa presadil aj o osem minút neskôr, tentokrát po rohovom kope. V nadstavenom čase mohol Bartoš skompletizovať hetrik, ale v obrovskej šanci trafil len tyč žilinskej brány. 

Fortuna liga - 4. kolo:


Spartak Trnava - Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Góly: 27. Bukata, 72. Ristovski 

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Zo začiatku sa nám trochu ťažšie presadzovalo proti organizovanej obrane súpera. Prvý gól zápas otvoril. Odvtedy sme mali dosť vyložených šancí na to, aby sme nenechali zápas tak dlho otvorený.

Pokiaľ máte toľko šancí, mali by ste dať druhý gól, aby sa hráči upokojili a mali ste stretnutie viac pod kontrolou. Na druhej strane, teší nás, že sme opäť neinkasovali. Máme desiaty zápas v sérii a hráči to zvládli kondične, čo je potešujúce. Samozrejme, výsledok mohol byť lepší, ale sme spokojní."

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Prišli sme s cieľom, že chceme získať aspoň bod. Hlavne v prvom polčase sme držali koncept, no každopádne sme sa len veľmi málo presadzovali proti kvalitnému súperovi. V druhom dejstve sme si vypracovali dve - tri strely.

Prišli zase striedania, ktoré nám neoživili hru, tým pádom sme sa snažili ísť do držania lopty. Súper využíval voľné priestory, išiel do rýchlych protiútokov, na čo má typologicky vhodných hráčov. Inkasovali sme ešte jeden gól a už sme nedokázali so zápasom nič spraviť."

Liptovský Mikuláš - Žilina 2:1 (0:1) 

Góly: 68. a 76. Bartoš - 35. Myslovič (z pok. kopu)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase:

/zdroj: TV Dajto/:

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "To je futbal. Jednoducho sme si dnes nezaslúžili vyhrať. Hoci domáci neboli o triedu lepší. V našej hre boli veľké nedostatky. Mrzí ma, že sme nehrali to, čo sme si povedali. Neplnili sme to a boli sme potrestaní. Niekedy je dobré dostať facku, aby sme neuleteli. Aj z negatívnej stránky musíme vytiahnuť niečo pozitívne. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: "Hodnotím to pozitívne. Pred zápasom som cítil z chlapcov elán. Dostal som otázku, či sme schopní Žilinu zdolať a povedal som, že tomu verím. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Situáciu so skúmaním VAR beriem, len nechápem, prečo to trvalo tak dlho."

Richard Bartoš, útočník L. Mikuláša: "Náročný zápas, najmä proti Žiline, kde sú mladí a behaví chlapci, ktorí vedia hrať s loptou. Dali nám gól z penalty po rozhodnutí VAR. Do druhého polčase sme išli s tým, aby sme s tým ešte niečo urobili. VAR mi vzal gól, bol to ofsajd. Potom som po skvelých prihrávkach spoluhráčov dal dva góly. Sme šťastní a spokojní, že sme si do tabuľky pripísali tri body a že vyhral tím."

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava sa dotiahla na čelo tabuľky, v Poprade sa hralo 105 minút