Ramírez prišiel o korunu kráľa strelcov. Sereď zabojuje o Európu, Senica o záchranu

Eric Ramírez.
Eric Ramírez. (Autor: TASR)
Sportnet|22. máj 2021 o 21:00 (aktualizované 23. máj 2021 o 07:17)

Sezóna bude pokračovať zápasmi baráže.

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zakončil majstrovskú sezónu vo Fortuna lige víťazstvom v domácom stretnutí sobotného záverečného 10. kola skupiny o titul nad AS Trenčín 2:1.

Istotu majstrovskej trofeje mali už pred zápasom, na prvom mieste tabuľky skončili o šesť bodov pred Dunajskou Stredou. Spolu s ňou si zahrá Európsku konferenčnú ligu aj Spartak Trnava.

O štvrtom účastníkovi v európskych pohároch rozhodne až baráž, do ktorej sa zapojí okrem zvyšných tímov majstrovskej vetvy aj víťaz spodnej šestky, ktorým je ŠKF Sereď.

Ramírez napokon nie je najlepší strelec

Útočník Dunajskej Stredy Eric Ramírez, až do posledného kola najlepší strelec Fortuna ligy, napokon nezíska korunu pre najlepšieho strelca.

V poslednom kole totiž sedel len na lavičke pre náhradníkov, čo môže súvisieť s jeho medializovaným prestupom do ruskej Kazane.

Šancu dokonale využil Žilinčan David Kurminowski, ktorý sa na víťazstve 5:1 proti Zlatým Moravciam podieľal až štyrmi gólmi.

V sezóne nastrieľal dovedna devätnásť zásahov a stal sa najlepším strelcom súťaže.

Druhý je šestnásťgólový Ramírez, za ním nasledujú Rafael Ratao (Slovan) a Filip Balaj (Zlaté Moravce) so 14 gólmi.

"Tešíme sa z toho všetci, Kurmin mohol dať v sezóne aj viac gólov, keby nemal zdravotné problémy," povedal po zápase tréner Žiliny Pavol Staňo.

Sereď o Európu, Senica o záchranu

O všetkom dôležitom v skupine o záchranu sa rozhodlo v 10. kole v zápase Serede so Senicou (4:1) na ihrisku v Zlatých Moravciach.

Vzhľadom na víťazstvo Pohronia proti Ružomberku (1:0) sa Sereď dostala na čelo tabuľky spodnej šestky a v baráži o európsku miestenku zabojuje o senzačnú účasť v Európskej konferenčnej lige.

Naopak, Senica spadla na 11. priečku a o účasť v najvyššej súťaži zabojuje proti Banskej Bystrici v baráži.

Na 10. miesto poskočili hráči Michaloviec, ktorí rozdrvili poslednú Nitru na jej pôde 4:0. Zverenci trénera Ščasného už pred zápasom mali istotu vypadnutia.

Fortuna liga - nadstavbová časť - 10. kolo:


Slovan Bratislava - Trenčín 2:1 (2:0)

Góly: 5. Holman, 8. Lichý – 80. Ikoba

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Vzhľadom na to, v akej sme boli zostave, keď nám chýbalo prakticky 8-9 hráčov, som s výsledkom spokojný. V prvom polčase to do 30. minúty bolo výborné.

Potom už hráčom dochádzali sily z celej sezóny i stredajšieho pohára. Snažili sme sa to nejako rozumne uhrať. Ešte raz gratulujem chlapcom k titulu a k dnešnému výkonu, pretože tí, ktorí tu chcú a majú zostať, ukázali srdce a odmakali zápas tak ako sa to má."

Juraj Ančic, tréner Trenčína: "Myslím si, že ten úvod, prvých 15 minút to bola absolútna katastrofa. Vôbec sme neboli nastavení, keď pustíte do hry také mužstvo ako Slovan, tak vytrestá okamžite.

Potom sme sa už dvihli aj v priebehu prvého polčasu a pokračovali sme aj v tom druhom, kde sme podali veľmi dobrý výkon. Škoda, že sme nedotiahli niektoré akcie, ktoré sme tam mali, ale za druhý polčas si chalani zaslúžia uznanie a treba pokračovať v tomto trende."

Dunajská Streda - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 34. Divkovič, 52. Balič

ČK: 17. Bukata (priama), 58. Mikovič (po druhej žltej)

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Antal Németh, tréner DAC: "Nie je jednoduché hodnotiť zápas. Červená karta prišla skoro. Očakával som dobrý zápas proti kvalitnému mužstvu. V nadstavbe mali výborné výsledky, za ktoré im gratulujem. Do každého zápasu sme išli s cieľom vyhrať. Tešilo ma, že hráči si udržali motiváciu, mali túžbu po víťazstve. Dôležitý nebol výsledok, ale to, aby sme vyhrali."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Škoda, dnes sme sa tešili na dobrý zápas a že podáme dobrý výkon. Zápas sa však zmenil. Ak by sme hrali 11 na 11, boli by sme nebezpečnejším mužstvom. Po červenej karte prebrala iniciatívu Dunajská Streda, a bolo to už o jednom mužstve. Výsledok 2:0 je nakoniec pre nás prijateľný."

Žilina - Zlaté Moravce 5:1 (3:0)

Góly: 9., 31., 36. a 60. Kurminowski (tretí a štvrtý z 11 m), 82. Jambor - 71. Švec

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Takto som si predstavoval reakciu chalanov po strede. V zápase boli drobné chybičky, ale po celý čas sme ho zvládli kontrolovať. Mali sme trochu šťastie, že sme otvorili zápas náhodným gólom, ale tešíme sa, že Kurmin takto naštartoval svoju kanonádu. Tešíme sa z toho všetci, Kurmin mohol dať v sezóne aj viac gólov, keby nemal zdravotné problémy. Vieme, že po finále bolo veľa chalanov unavených, čo bolo vidno aj dnes. Plus sa k tomu pridali aj karty. Museli sme to ale nejako vyskladať, preto sme dali príležitosť chalanom z projektu. Nakoniec to vyšlo tak, že sú všetci spokojní. Dúfame, že budúci týždeň nás čakajú dva duely play off, ale na to si ešte musíme počkať. Hrá sa na jeden zápas a môže to skončiť rôzne. Toto mužstvo však má charakter a určite budeme makať naplno, aby sme postúpili do Európy."

Samuel Suľa, obranca MŠK Žilina: "Od úvodu sme boli dobre nastavení, v šatni sme povedali, že budeme jazdiť naplno a po prvom góle Kurmina sme sa dokázali upokojiť. Potom sa už všetkým hralo oveľa jednoduchšie. Zo začiatku stretnutia som pociťoval miernu trému, ale chalani ma stále povzbudzovali, takže predovšetkým vďaka nim som sa v zápase cítil veľmi dobre. Tréner mi pred duelom radil, aby som hral jednoducho, trpezlivo, vedel, že to zvládnem. Na ihrisku som sa mu potom snažil jeho dôveru odplatiť. Dnes sme dostali šancu štyria hráči z "B"- tímu, za čo sme veľmi radi."

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
5
5
78:28
71
V
V
P
P
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
19
8
5
66:38
65
V
R
V
V
V
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
4
11
48:37
55
P
R
R
V
V
4
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
15
7
10
73:52
52
V
R
V
P
P
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
32
11
7
14
42:51
40
P
P
R
P
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
32
8
8
16
42:61
32
P
R
P
V
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Pohronie - Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 49. Chvěja 

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Jan Kameník, tréner Pohronia: „Boli sme od začiatku viac aktívni než súper. Snažili sme sa cez krídelné priestory otvoriť hru a dostať sa pred bránku centrovanými loptami. Vytvorili sme si aj šance. Náš výkon v prvom polčase vygradoval do pokutového kopu, ktorý sme nepremenili. Hráčov to trošku ovplyvnilo, no zdvihli sa na začiatku druhého polčasu, dali sme gól. Druhý polčas však hodnotím horšie než ten prvý. Po našom góle sme neboli uvoľnení, dopadla na nás ťarcha okamžiku. Hráči sa viackrát špatne rozhodovali, nevedeli pridať druhý gól. Napokon sme sa snažili dobre brániť, nepustiť súpera do brejku. Jeden krát sa nám to nepodarilo, Ružomberok mal veľkú šancu, to sa nám stávať nemôže. Snažili sme sa to však dohrať do víťazného konca a za to chcem chlapcom poďakovať. “

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Streli sa dve vyrovnané mužstvá. Aj zápas tomu od začiatku nasvedčoval. Bolo to bojovné, no dostavila sa nepríjemná situácia s našim vylúčeným hráčom. Od toho momentu prevzal taktovku zápasu domáci tím. Pohronie si vytváralo šance, bolo lepšie. Na začiatku druhého polčasu sa súper ujal vedenia, potom to už bolo vyrovnané v poli. My sme sa pokúšali zápas zvrátiť v náš prospech, no bolo to kŕčovité a nepodarilo sa nám napokon otočiť výsledok. Pohronie zvíťazilo zaslúžene.“

Libor Hrdlička, brankár a kapitán Pohronia: „Bol to nervózny zápas. Mohol byť menej nervózny ak by sme dali skôr gól. Po vylúčení hráča súpera sme viac držali loptu a dali aspoň ten jeden gól. Teší nás, že sme sa zachránili, išlo nám o krk, ale mali sme na to, aby sme sa zachránili aj skôr. Mňa teší, že som päť zápasov neinkasoval žiadny gól, ale musím pochváliť aj obranu a je to celotímová práca.“

Sereď - Senica 4:1 (2:0)

Góly: 42. a 92. Lačný, 23. Bušnja,, 78. Iván - 83. Šimčák

Zápas sa hral v Zlatých Moravciach, sledovalo ho 125 divákov.

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Gergely Geri, tréner Serede: "Mali sme pred Senicou rešpekt. Viem sa vcítiť do ich kože. Dnes sme odohrali veľmi dobrý zápas, som na chlapcov hrdý a chcem sa im za dnešný výkon poďakovať. Som rád, že sme vyvrátili všetky predzápasové fámy o dnešnom výsledku."

Karol Praženica, tréner Senice: "Dnešný zápas sme nezvládli. Pre nás to bol zápas o život, ale na ihrisku to tak nevyzeralo. Do polčas sme inkasovali dva góly. Po zmene strán sme síce hrali lepšie, ale napriek tomu sme dostali ďalšie góly. Nakoniec to pre nás dopadlo dosť kruto, ale futbal sa hrá na góly a tie dal súper. Teraz sa musíme pripraviť na baráž. Máme na to dva dni. Všetko je otvorené."

Nitra - Michalovce 0:4 (0:2)

Góly: 31. Trusa, 45. Oshima, 53. Sharani, 69. Popovits

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Michal Ščasný, tréner FC Nitra: "Chcem pogratulovať Michalovciam k záchrane v lige. Zápas nebudem hodnotiť. Bolo to jednoznačné 0:4. Pozitívne je, že nastúpili za nás štyria dorastenci a odohrali ten zápas v pohode. Michalovce majú inú kvalitu ako my."

Anton Šoltis, tréner MFK Michalovce: "Naša šesťzápasová misia je úspešná a chcem sa poďakovať chlapcom aj realizačnému tímu, že sa podarila zachrániť liga pre Michalovce. Pomohol nám aj iný výsledok, ale my sme hrali na víťazstvo a to sa nám podarilo."

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
11
8
13
37:48
41
V
R
V
P
P
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
10
9
13
41:44
39
P
V
R
P
V
3
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
32
8
14
10
38:38
38
V
R
R
V
R
4
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
32
8
11
13
34:53
35
V
R
R
V
R
5
FK SenicaFK SenicaFK Senica
32
8
9
15
31:51
33
P
R
R
V
R
6
FC NitraFC NitraFC Nitra
32
7
6
19
26:55
27
P
P
P
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ramírez prišiel o korunu kráľa strelcov. Sereď zabojuje o Európu, Senica o záchranu