Folklór i odhodlanie: Aký odkaz nesie logo Seattlu Kraken?

Oh My Hockey|23. júl 2020 o 22:31

Seattle po dlhom čakaní konečne získalo identitu. Organizácia zo štátu Washington včera uverejnila svoj názov, logo i dresy. Podrobnosti nájdete v našom včerajšom článku. Viete ale, čo znamená ich logo a prečo si vybrali názov Kraken? Odpoveď ponúka samotný klub.

Na svojej webstránke www.seattlekrakenhockey.com ponúkli zaujímavé predstavenie pomocou interaktívnej prezentácie.

"Niektorí vravia, že toho vieme viac o vesmíre než o našich vodách. Možno práve to nás na ňom tak priťahuje - jeho obrovská rozloha a nepriepustné hlbiny. To neznámo bolo dlho inšpiráciou pre generácie folklóru," píše sa na webe Seattlu Kraken.

Legendárnu mýtickú bytosť menom "Kraken" už iste mnohí poznáte. ide v podstate o gigantickú medúzu, ktorá pôvodne pochádza zo škandinávskych ság. Seattle, ako sa píše vo vetách v predchádzajúcom odstavci, chce poukázať na svoju polohu a tradíciu spojenú s oceánom tým, že si práve toto (pravdepodobne) vymyslené stvorenie zvolil za "hokejového patróna".

Čo teda znamená samotné logo tímu?

PÍSMENO S - Odkazuje, samozrejme, na názov mesta, na slovo "sea", teda more, a zároveň si ctí tradíciu Seattle Metropolitans, čo je historický hokejový klub a historicky prvý víťaz Stanley Cupu z USA.

JEDINÉ CHÁPADLO - Odkazuje na Krakena, no zároveň má hlbší význam, ktorý znamená tajomno a neprebádané temnoty hlbokého oceánu v okolí mesta.

OKO MONŠTRA - Ak ste to spozorovali, je neskoro. Kraken vás má v hrsti. Odhodlaný, hladný a zároveň ničivý pohľad má symbolizovať vervu a silu, s ktorou sa nové mužstvo pustí do boja v najlepšej hokejovej lige sveta.

Celkovo má logo, jeho farby, atmosféra aj nádych navodiť pocit histórie mesta. Je úzko spojené s morom. Predkovia tunajších obyvateľov ho postavili pre budúce generácie, aby nadviazali na ich tradíciu. Podarilo sa im to aj novým klubom NHL.

Tmavo modrá, ľadovo modrá, tieňová modrá... Chceli by ste jasnejší odkaz na tradíciu 170-ročného prístavného mesta?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Folklór i odhodlanie: Aký odkaz nesie logo Seattlu Kraken?