Film o škandáli FIFA budú produkovať Ben Affleck s Mattom Damonom

Hlavnú úlohu v chystanom filme by mal stvárniť John Goodman.
Hlavnú úlohu v chystanom filme by mal stvárniť John Goodman. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jún 2015 o 15:14

O FIFA sa chystá ďalší film. Jeho leitmotívom bude príbeh vysoko postaveného funkcionára Chucka Glazera. Hrať by ho mal John Goodman.

LOS ANGELES. Hollywoodske hviezdy Ben Affleck s Mattom Damonom sa budú ako koproducenti podieľať na tvorbe nového filmu. Na plátne má zachytiť korupčnú aféru v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Pre agentúru Reuters to uviedol americký reportér Ken Bensinger, ktorého knihu sfilmuje štúdio Warner Bros.

Leitmotívom snímky bude príbeh Chucka Glazera - do roku 2013 bol vysoko postaveným funkcionárom FIFA. Sedemnásť rokov pôsobil ako člen exekutívy.

Od 1996 do 2011 bol generálnym sekretárom CONCACAF (Konfederácia severoamerického, stredoamerického a karibského futbalového zväzu), vykonával aj funkciu viceprezidenta Americkej futbalovej federácie.

O FIFA už nedávno vznikol film United Passions. A nebol veľmi úspešný.

Pred dvoma rokmi sa Glazer priznal, že bral úplatky za to, že pri voľbe o MS 2010 uprednostnil Juhoafrickú republiku. K svojmu skutku sa priznal aj pred súdom. Neskôr spolupracoval s americkými úradmi v súvislosti s vyšetrovaním korupcie v štruktúrach FIFA.

Mohutného 70-ročného Američana s charakteristickou bielou bradou by mal údajne hrať John Goodman.

Veľký korupčný škandál vypukol dva dni pred májovým kongresom FIFA v Zürichu. V súvislosti s ním švajčiarska polícia na žiadosť amerických úradov zadržala sedem vysokopostavených funkcionárov FIFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Film o škandáli FIFA budú produkovať Ben Affleck s Mattom Damonom