Filip Kiss si hľadá nový klub, chce zostať v zahraničí

Takto smútil koncom februára 2012 náš futbalista po prehre vo finále Anglického ligového pohára proti Liverpoolu. Povzbudiť ho prichádza vtedajší kouč Malky Mackay.
Takto smútil koncom februára 2012 náš futbalista po prehre vo finále Anglického ligového pohára proti Liverpoolu. Povzbudiť ho prichádza vtedajší kouč Malky Mackay. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. aug 2015 o 11:01

Pôsobenie slovenského futbalového reprezentanta v tíme FC Cardiff City sa skončilo, tréner s ním už neráta.

CARDIFF. Slovenský futbalový reprezentant Filip Kiss už nebude ďalej pôsobiť v FC Cardiff City. Waleský klub s jeho službami viac nepočíta napriek ešte rok platnému kontraktu.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar si hľadá nový angažmán, zatiaľ preferuje zotrvanie v zahraničí.

"Prakticky okamžite po skončení predchádzajúcej sezóny mi tréner Russell Slade povedal, že nebudem pravidelne hrávať a môžem si hľadať nový angažmán. Mrzí ma, že ma odrovnal bez toho, aby ma vôbec videl hrať, ale taká je realita. Som na transferovej listine a čakám," priblížil v rozhovore pre denník Šport aktuálnu situáciu Kiss, ktorý sa pripravuje individuálne a, paradoxne, občas aj s prvým tímom Cardiffu.

Filip Kiss pôsobil v FC Cardiff City od roku 2011 s výnimkou jeden a pol sezóny strávenej na hosťovaní v škótskom Ross County.

Aktuálne sa mu črtá možnosť pokračovať v druhej najvyššej anglickej súťaži.

"Som v kontakte s jedným klubom, nechcem ho teraz ešte menovať. Tento variant by som však určite bral. The Championship je z fyzickej stránky jedna z najťažších líg sveta. Pre mňa by to bol reštart mojej anglickej kariéry," dodal pre Šport dunajskostredský rodák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Filip Kiss si hľadá nový klub, chce zostať v zahraničí