Végh svoju premiéru v boxe zvládol víťazne, Kincl výkonom milo prekvapil

Attila Végh a Patrik Kincl.
Attila Végh a Patrik Kincl. (Zdroj: FNC)
SvetMMA|27. dec 2021 o 23:03 (aktualizované 27. dec 2021 o 23:08)

Skvelý výkon od oboch zápasníkov.

BRNO. Hlavný zápas prvého podujatia organizácie Fight Night Challenge obstarala dvojica elitných československých bojovníkov Attila Végh a Patrik Kincl.

Pôvodne mal slovenskú legendu MMA mal vyzvať jeho bývalý súper z Bellatoru Emmanuel Newton, ten však bol týždeň pred duelom pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19.

Náhradou za amerického veterána sa doslova len pár dní pred zápasom stal Patrik Kincl.

Priebeh zápasu

Podobne ako v dueli Samuela "Piráta" Krištofiča a Alexandra Cvernu, aj v tom dueli proti sebe nastúpili zápasníci z odlišných váhových kategórií.

Prvé kolo bolo tzv. oťukávacie, čo znamená, že bojovníci si skúšali odhad vzdialenosti úderov a načítavali pohyby toho druhého.

Kinclova taktika spočívala v skracovaní vzdialenosti, rýchlym výpadom a následným ústupom do bezpečia. Český bojovník si totiž dobre uvedomoval, čo znamená Véghov úder.

Végh dobre nachádzal skulinky v obrane Kincla, ktorého vedel zasiahnuť. Ak by sme ale hovorili o tvrdých úderov, na ne si vedel dať titulový vyzývateľ strednej výhy Oktagonu dobrý pozor.

Veľkým faktorom zápasu sa ukazovala rýchlosť Kincla, ktorý takto odpovedal na silu Végha a nedovoľoval mu tak roztočiť kolotoč dlhších kombinácií.

Végh nakoniec žiadne prekvapenie nepripustil a po štyroch kolách zdolal na body Patrika Kincla.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Végh svoju premiéru v boxe zvládol víťazne, Kincl výkonom milo prekvapil