Ferrer sa revanšoval Djokovičovi, Španieli vedú 1:0

SITA|7. mar 2009 o 13:48

Španielsky tenista David Ferrer sa presne po týždni revanšoval favorizovanému Srbovi Novakovi Djokovičovi za prehru 5:7, 3:6 z finále minulotýždňového turnaja ATP v Dubaji.

BENIDORM. Finalista predvlaňajšieho Masters Cupu Ferrer triumfoval na antuke v Benidorme pred domácim publikom za 170 minút 6:3, 6:3, 7:6 (4) a zabezpečil tým obhajcom trofeje náskok 1:0 v atraktívnom stretnutí proti balkánskemu tímu v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2009 reprezentačných družstiev mužov.

V koncovke tretej časti Ferrer odvrátil pri svojom podaní dva setbaly a vynútil si tajbrejk, ktorý zvládol lepšie. V bilancii zo vzájomných súbojov s trojkou počítačového poradia Djokovičom vyrovnal na 4:4. Španielovi patrí 12. miesto v hodnotení ATP, bol však už aj štvrtý. Srbský zverenec Mariána Vajdu urobil až 59 nevynútených chýb v porovnaní s tridsiatimi z rakety hostiteľa a nepomohlo mu, že bol efektívnejší vo víťazných úderoch (37:26).

Na druhú dvojhru stretnutia Španielsko - Srbsko nastúpili líder renkingu ATP Rafael Nadal a Janko Tipsarevič. Po nej sa kapitáni dohodnú, či sa v sobotu bude konať aj štvorhra. Piatkový program organizátori so schválením Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF)zrušili z bezpečnostných dôvodov po tom, ako v noci zo štvrtka vietor poškodil provizórne tribúny v areáli Parque Temático Terra Mítica a bolo potrebné vykonať opravy i kontroly konštrukcie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Ferrer sa revanšoval Djokovičovi, Španieli vedú 1:0