Ferguson napriek vypadnutiu ManU spokojný s výkonom mladíkov

SITA|20. apr 2009 o 12:15

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sir Alex Ferguson po nedeľňajšom semifinálovom zápase FA Cupu vyhlásil, že napriek vyradeniu zo súťaže neľutuje.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sir Alex Ferguson po nedeľňajšom semifinálovom zápase FA Cupu vyhlásil, že napriek vyradeniu zo súťaže neľutuje, že nechal na lavičke odpočívať niekoľkých kľúčových hráčov. "Červení diabli" v nedeľňajšom semifinále na londýnskom štadióne Wembley nestačili na FC Everton a hoci v riadnom hracom čase aj po predĺžení nepadol žiaden gól, v jedenástkovom rozstrele dominovali zverenci Davida Moyesa 4:2. Z exekútorov v drese Manchestru zaváhali Dimitar Berbatov a Rio Ferdinand, zatiaľ čo z Evertonu nepremenil svoj pokus len Tim Cahill.

Mužstvo z Old Traffordu čaká v stredu dohrávka ligového stretnutia proti FC Portsmouth. Aj z tohto dôvodu v nedeľu do hry nezasiahli Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs, Edwin van der Sar, Michael Carrick či Wayne Rooney, ktorý si doliečuje drobné zranenie členka. "Úmyselne som na trávnik neposlal to najkvalitnejšie, čím disponujeme. Rozhodol som sa dať priestor mladým, talentovaným hráčom. Tí skúsenejší a vyťaženejší dostali voľno. Vypadnutie z FA Cupu nás veľmi mrzí, ale verím, že z dlhodobého hľadiska sa nám šetrenie síl a energie ukáže ako správne riešenie. V nasledujúcich pár týždňoch nás totiž čaká nesmierne náročný program. Moji mladí zverenci, najmä Marcheda a Wellbeck, rozhodne nesklamali a dokázali, že od nich v budúcnosti môžeme očakávať skvelé výkony," vyhlásil 67-ročný rodák z Glasgowa Ferguson. "Červení diabli" odohrajú v období od 22. apríla do 16. mája v rámci domácej ligovej súťaže či Ligy majstrov 2008/09 osem súťažných stretnutí.

"Od začiatku toho roka sme mali v dôsledku nadmerného množstva duelov mimoriadne veľa zranených hráčov, najmä obrancov. Chcel by som sa tomu v budúcnosti vyhnúť," dodal Ferguson.

Vo finále najstaršej futbalovej pohárovej súťaže na svete (30. mája opäť na londýnskom štadióne Wembley) nastúpi Everton proti Chelsea, ktorá v sobotu vyradila mestského rivala Arsenal Londýn.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Ferguson napriek vypadnutiu ManU spokojný s výkonom mladíkov