Ferguson: "Beckham nemôže zmeniť situáciu v USA sám"

SITA|6. sep 2007 o 14:57

LONDÝN 6. septembra (SITA, AP) - Kormidelník anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson si myslí, že David Beckham to nebude mať v USA také jednoduché, ako si pôvodne predstavoval.

Tridsaťdvaročný anglický stredopoliar po januárovom podpise päťročného lukratívneho kontraktu s tímom zámorskej MLS Los Angeles Galaxy deklaroval, že jeho najväčšou snahou bude urobiť z nepopulárneho futbalu v Spojených štátoch amerických sledovaný šport.

Zranenia členka a neskôr kolena, ktoré Beckhama vyradili nielen zo zostavy Galaxy, ale aj z kádra Albiónu na dva dôležité septembrové kvalifikačné zápasy E-skupiny o postup na ME 2008 proti Izraelu a Rusku, zatiaľ dovolili bývalému hráčovi ManU a Realu Madrid odohrať za "veľkou mlákou" len 306 minút.

"David má veľmi ťažkú pozíciu. On sám určite nedokáže zmeniť myslenie celej krajiny. V európskom a špeciálne v britskom futbale je jednoduché cestovať za súperom. Ak však tím z Bostonu musí cestovať do Los Angeles, čo je šesť hodín cesty, dá sa predpokladať, že fanúšikovia nebudú svojich miláčikov nasledovať. A potom sa tam stráca akákoľvek rivalita medzi mužstvami," nechal sa počuť škótsky kouč, ktorý sedí na trénerskej lavičke "červených diablov" už viac ako 20 rokov. Ferguson ďalej pripomenul, že dôležitým životným krokom Beckhama bola jeho svadba s Victoriou Adamsovou: "Kým bol slobodný, nemal som s ním absolútne žiadny problém. Bol to vynikajúci mladý hráč. Keď sa však oženil a dostal sa do tej partie celebrít, od toho momentu už nikdy nebol taký ako predtým. Teraz je aj on veľká celebrita a futbal je pre neho už len časťou jeho života."


Nachádzate sa tu:
Domov