Federer vnímal rímsku štvorhru ako výpomoc Wawrinkovi

SITA|9. máj 2007 o 15:26

RÍM 9. mája (SITA) - Na tenisovom turnaji ATP Masters Series Internazionali BNL d´Italia (dotácia 2 082 500 eur, antuka vonku) v Ríme sa o neplánovaný rozruch navyše postaral žreb štvorhry. Už v 1. kole ...

RÍM 9. mája (SITA) - Na tenisovom turnaji ATP Masters Series Internazionali BNL d´Italia (dotácia 2 082 500 eur, antuka vonku) v Ríme sa o neplánovaný rozruch navyše postaral žreb štvorhry. Už v 1. kole si zmerali sily veľkí singloví rivali Roger Federer a Rafael Nadal. Švajčiar hral po boku krajana Stanislasa Wawrinku, ktorý sa vracal do diania po februárovom zranení pravého kolena. "Rafa" nastúpil s krajanom Carlosom Moyom, ktorý na rozdiel od neho už bol svetovou singlovou jednotkou. Španieli vyhrali 6:4, 7:6 (5).

"Z mojej strany išlo najmä o výpomoc Stanovi, ktorý sa potreboval rozohrať po maródke. Navyše, v budúcnosti si možno spolu zahráme v Davisovom pohári, takže aj z tohto dôvodu to nebol zlý nápad," vysvetlil R. Federer na tlačovej konferencii vo večnom meste a dodal, že veľké množstvo zvedavcov ho vôbec neprekvapilo: "Ak mám byť úprimný, skôr ma prekvapilo to, že organizátori nesituovali tento zápas na centrálny dvorec v očakávaní zvýšenej pozornosti." Duel sledovalo 4000 divákov. "Je mi jasné, že väčšina z nich to vnímala ako pokračovanie rivality medzi mnou a Nadalom. My nie. Osobne mi naozaj záležalo predovšetkým na tom, aby sa Stan rozohral. Nepociťoval žiadnu bolesť, čo považujem za najdôležitejšie," zdôraznil "FedEx".

Wawrinka zareagoval: "Pociťoval som tlak. Už vtedy, keď Roger súhlasil, že spolu v Ríme nastúpime. Ten tlak sa ešte zvýšil, keď som videl, proti komu budeme hrať. Napokon to však bol veľmi príjemný zážitok." Carlos Moya vyrukoval s absolútne rovnakým čierno-zeleným úborom ako deblový partner. Ani po zápase nezaprel zmysel pre humor. Na otázku, kto inicioval spoluprácu s Nadalom, odvetil: "On. Chcel vyhrať aj túto trofej, tak ma oslovil." Španieli sa v utorok prebojovali už do štvrťfinále štvorhry. Siedmych nasadených, izraelských deblových špecialistov Jonathana Erlicha a Andyho Rama, zdolali 7:5, 6:4. Teraz sa črtá ich súboj s jednotkami žrebu i svetového rebríčka, americkými bratmi Bobom a Mikom Bryanovcami.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer vnímal rímsku štvorhru ako výpomoc Wawrinkovi