Federer nebude hrať vo Viedni, do Rakúska nepôjde ani Kližan

Roger Federer naposledy veľmi skoro vypadol na turnaji v Šanghaji.
Roger Federer naposledy veľmi skoro vypadol na turnaji v Šanghaji. (Autor: TASR)
SITA|16. okt 2015 o 17:34

V rokoch 2002 a 2003 turnaj ovládol a získal titul. Svoj tretí celkový triumf Švajčiar Roger Federer vo Viedni nepridá.

BRATISLAVA. Švajčiarsky tenista Roger Federer neprijal ponúkanú voľnú kartu a nebude hrať na budúcotýždňovom turnaji ATP World Tour 500 Erste Bank Open na tvrdom povrchu v Stadthalle vo Viedni.

Hráčov agent Tony Godsick o rozhodnutí informoval riaditeľa podujatia Herwiga Straku, referuje prostredníctvom twitterového konta renomovaný špecializovaný publicista Michal Samulski, člen ITWA.

"Vyťahujeme všetky triky ako James Bond," vyhlásil podľa Krone Straka o úsilí organizátorov prilákať sedemnásťnásobného grandslamového šampióna.

Popísal tiež niektoré cesty, ktoré využili na presviedčanie tretieho muža terajšieho renkingu. Napríklad prostredníctvom nemeckého veterána z kurtov Tommyho Haasa.

roger2_res.jpg

Naposledy v Šanghaji zažil Federer veľké sklamanie. FOTO - TASR/AP.

Šancu zvyšoval fakt, že Federer neuspel v Šanghaji už v 2. kole. V utorok nečakane prehral so Španielom Albertom Ramosom-Viňolasom.

V rakúskej metropole hral v sezónach 1999 až 2003. A v ostatných dvoch prípadoch získal titul. Ďalší miestny primát však nepridá.

V rokoch 2002 a 2003 získal Federer vo Viedni titul.

V Rakúsku nebude štartovať ani slovenský tenista Martin Kližan. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan sa pôvodne neprihlásil, ale dodatočne prejavil ambíciu štartovať v kvalifikácii. Napokon sa to neudeje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer nebude hrať vo Viedni, do Rakúska nepôjde ani Kližan