Škriniara sleduje Barcelona. Môže stáť 60 miliónov, píšu Katalánci

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|2. nov 2017 o 20:34

Škriniar je moderný typ stopéra, ktorý sa snaží aj v zložitých situáciách hrať konštruktívne, čo zodpovedá štýlu Barcelony.

BRATISLAVA. Talianske médiá ho ospevujú ako futbalového skokana roka. Tréner Interu Miláno Luciano Spalletti nedávno vyhlásil, že o rok budú chcieť 22-ročného Milana Škriniara všetky veľkokluby.

Podľa katalánskeho denníka El Mundo Deportivo sa o slovenského stopéra zaujíma aj slávna FC Barcelona. Okrem Škriniara má byť v hre aj stredný obranca SSC Neapol Kalidou Koulibaly.

Barcelona plánuje kúpiť ďalšieho obrancu, keďže Javier Mascherano a Thomas Vermaelen zrejme na konci sezóny klub opustia.

Skauti Barcelony sledovali Slováka už počas jeho pôsobenia v Sampdorii Janov. Škriniar je moderný typ stopéra, ktorý sa snaží aj v zložitých situáciách hrať konštruktívne, čo zodpovedá štýlu Barcelony.

„V prípade Koulibalyho a Škriniara môže byť problém. Ich súčasné kluby ich nechcú predať a ich cena sa môže vyšplhať až nad šesťdesiat miliónov eur,“ píše El Mundo Deportivo.

Škriniar odohral v tejto sezóne za Inter všetky zápasy bez striedania, pričom dal dva góly. V lete ho Inter vykúpil zo Sampdorie za 25 miliónov eur, čím z neho spravil najdrahšieho slovenského futbalistu v histórii.

Už v lete bol o Slováka veľký záujem a nebyť zhody okolností, dnes by v Interi nebol. Prestup do Atlética Madrid stroskotal preto, lebo španielsky gigant má do januára 2018 zákaz nakupovať hráčov.

Podľa talianskeho portálu calciometracato.com sa cena Škriniara po vydarenej jeseni vyšplhala už na 40 až 45 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Škriniara sleduje Barcelona. Môže stáť 60 miliónov, píšu Katalánci