Hráč Chelsea pred rokmi zabil dievča, fanúšikovia Tottenhamu mu to pripomenuli

Marcos Alonso v roku 2011 spôsobil tragickú nehodu.
Marcos Alonso v roku 2011 spôsobil tragickú nehodu. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková|3. okt 2017 o 13:50

Marcos Alonso dostal len pokutu a zákaz šoférovať.

BRATISLAVA. Marcos Alonso Mendoza sa v Španielsku nepresadil. Odchovanec Realu Madrid sa dostal do povedomia fanúšikov výraznejšie až v Anglicku.

V roku 2010 podpísal trojročnú zmluvu s Boltonom a postupne sa presadil. O Španiela bojovali veľkokluby - FC Barcelona aj Paríž Saint-Germain. Nakoniec sa rozhodol pre Fiorentinu, pripomenul sa reprezentačnému trénerovi.

Momentálne je hráčom Chelsea Londýn. Jeho kariéru poznačila tragická nehoda v roku 2011.

Počas pôsobenia v anglickom Boltone sa Alonso vybral na predĺžený víkend do Madridu. Spolu s bratom a kamarátom navštívili nočný klub a stretli sa s dvojicou mladých dievčat.

Španiel, ktorý bol pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, šoféroval auto s ďalšími štyrmi pasažiermi. V rýchlosti 112 kilometrov za hodinu nabúral do steny. Povolená rýchlosť v tej oblasti bola 50 km/h.

Pri nehode zomrela mladšia z dvojice dievčat - Barbara - kým Teresa sa vážne zranila. Alonsov brat aj kamarát sa taktiež zranili.

Alonso sa po príchode policajnej hliadky podrobil dychovej skúške, ktorá bola neúspešná. Druhú odmietol. Podľa vlastných slov sa cítil otrasený.

Futbalistovi po nehode hrozil trest odňatia slobody. Nakoniec vyviazol len s pokutou 61-tisíc libier a zákazom viesť motorové vozidlo na viac ako tri roky. Počas čakania na trest mohol španiel hrať v Anglicku za Bolton. Táto skutočnosť vyvolala vlnu kontroverzie.

Tragická nehoda neunikla pozornosti fanúšikov Tottenhamu, ktorý sa vo víkendovom zápase predstavil na ihrisku Huddersfieldu.

Priaznivci londýnskeho umiestnili na štadión transparent, ktorý poukazoval na túto nehodu. Fotografia sa objavila na sociálnej sieti Twitter.

Na správanie fanúšikov reagovalo aj vedenie Tottenhamu, ktoré chce celý incident vyšetriť a vinníkov tvrdo potrestať. Takýto čin podľa portálu sport.sk považuje za nechutný a nesprávny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hráč Chelsea pred rokmi zabil dievča, fanúšikovia Tottenhamu mu to pripomenuli