Fanúšikovia Fenerbahce nemohli na štadión, ihrisko ostreľovali z diaľky

(Autor: REPROFOTO - SME)
TASR|28. feb 2013 o 10:48

Turecký klub bude hrať bez divákov aj proti Plzni, hrozí mu vylúčenie z európskych súťaží.

[content type="video" source="youtube" id="G5pdxVCv408?rel=0" width="600" height="338"][/content]

NYON. Slovenský futbalový legionár Miroslav Stoch a jeho tím Fenerbahce Istanbul musia odohrať domáce odvetné stretnutie osemfinále Európskej ligy proti Viktorii Plzeň na uzatvorenom štadióne.

UEFA v stredu turecký tím potrestala za výtržnosti fanúšikov v 2. kole súťaže a súčasne pohrozila, že pri ďalšom priestupku ho môže vylúčiť z európskych klubových súťaží.

Fenerbahce muselo pre výtržnosti hrať bez divákov už minulý štvrtok proti BATE Borisov (1:0).

Aj tak sa podarilo domácim priaznivcom, ktorí sa nazhromaždili pred bránami štadiónu, zápas narušiť. Pomocou svetlíc s padákmi dopadla pyrotechnika až medzi hráčov.

Istanbulský klub dostal pokutu 60-tisíc eur a dvojročnú podmienku.

Pokiaľ by sa problémy s fanúšikmi počas tohto obdobia opakovali, bude automaticky nasledovať vylúčenie z pohárovej súťaže.

Slovenského reprezentanta Mareka Bakoša mrzí, že odveta bude bez divákov.

"Nie je to nič príjemné. Tešili sme sa na to, že v Turecku zažijeme pravú futbalovú atmosféru a že si vynahradíme to, čo nebolo v Neapole. Predstavoval som si, že tam bude plný štadión. Tureckí fanúšikovia povzbudzujú svoje kluby pravidelne na všetkých stretnutiach, nie ako v Taliansku, kde radšej prídu na ligu. Nakoniec to tak nebude. Diváci vás vybičujú k najlepším výkonom, aké ste schopní dosiahnuť. Ale keď budete hrať pred prázdnym štadiónom, bude to mať atmosféru prípravného zápasu. O to viac sa teším na domáci duel, kde bude skvelá divácka kulisa," povedal pre portál iSport.cz 29-ročný útočník Marek Bakoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fanúšikovia Fenerbahce nemohli na štadión, ihrisko ostreľovali z diaľky