Neboli spokojní. Fanúšikovia Lisabonu hádzali kamene na vlastných hráčov

Futbalisti Benfica Lisabon.
Futbalisti Benfica Lisabon. (Autor: TASR)
SITA|5. jún 2020 o 11:01

Dvaja museli byť prevezení do nemocnice.

BRATISLAVA. Úvodný súboj futbalistov Benfica Lisabon pri reštarte súťažného ročníka 2019/2020 v Portugalsku mal nepríjemnú dohru.

Tlačová služba klubu informuje o tom, že fanúšikovia zrejme nespokojní s bezgólovou remízou s Tondelou kameňmi zaútočili na autobus s hráčmi, ktorý ich práve prevážal z dejiska zápasu Estádia da Luz do výcvikového strediska.

Stredopoliarov Juliana Weigla a Andriju Živkoviča zasiahli črepiny z rozbitého skla a museli byť prevezení do nemocnice.

"Dôrazne odsudzujeme tento poľutovaniahodný čin, ktorý sa udial pri odchode autobusu s hráčmi do Seixal Internship Center," píše sa v klubovom stanovisku na webe slbenfica.pt.

Predstavitelia Benfica Lisabon zároveň vyzvali orgány činné v trestnom konaní, aby vyvinuli maximálne úsilie a dolapili vinníkov. Funkcionári lídra najvyššej súťaže sľúbili plnú súčinnosť pri vyšetrované.

Hráči Benfica napriek remíze zostali na čele tabuľky Primeira Ligy so ziskom 60 bodov z 25 zápasov. Rovnaký počet bodov majú na konte aj futbalisti FC Porto, ale pre klub z hlavného mesta hovorí lepšie skóre.

Súboj Benfica - Tondela sa hral pred prázdnymi tribúnami v dôsledku opatrení v boji s koronavírusom.

Divákov nahradili červeno-biele šále v klubových farbách Benfica Lisabon. Nad nimi prelietaval orol, ktorý je oficiálny maskot tohto klubu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Neboli spokojní. Fanúšikovia Lisabonu hádzali kamene na vlastných hráčov