Fanúšik Celticu odslúži 120 hodín verejnoprospešných prác

SITA|2. nov 2007 o 14:29

GLASGOW 2. novembra (SITA, AP) - Fanúšik futbalistov Celticu Glasgow Robert McHendry si už vypočul za svoj niekoľkosekundový "výlet" na ihrisko v zápase Ligy majstrov s AC Miláno tvrdý ortieľ doživotného ...

GLASGOW 2. novembra (SITA, AP) - Fanúšik futbalistov Celticu Glasgow Robert McHendry si už vypočul za svoj niekoľkosekundový "výlet" na ihrisko v zápase Ligy majstrov s AC Miláno tvrdý ortieľ doživotného zákazu vstupu na zápasy škótskeho tímu, ale to nie je všetko. Jeho vstup na plochu okorenený kontaktom s hosťujúcim brankárom Didom, po ktorom sa Brazílčan teatrálne porúčal k zemi a zápas nedokončil, mal dohru na civilnom súde a ten mu vymeral 120 hodín verejnoprospešných prác. Dvadsaťsedemročný priaznivec si svoju vinu priznal a pred glasgowským policajným súdom na svoju obhajobu povedal iba toľko, že ho úplne "vyviedol z miery" gól na 2:1, ktorý Celtic strelil v 90. minúte zápasu 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2007/08.

Za nedisciplinovanosť fanúšika a nepozornosť usporiadateľov bude Celtic pykať pokutou 30 000 švajčiarskych frankov, rovnakú sumu zaplatí v prípade, že sa situácia zopakuje v nasledujúcich dvoch rokoch. Svoj podiel viny si odniesol za herecký výkon aj Dida, ktorý najskôr dostal trest na dva zápasy LM, ale po odvolaní mu ho zmiernili na polovicu. Zákaz štartu si odslúžil už minulý týždeň, keď chýbal v bránke AC v domácom zápase so Šachťorom Doneck.


Nachádzate sa tu:
Domov