Fanúšik Betisu ľutuje svoj čin, nikoho nechcel zraniť

SITA|18. mar 2008 o 13:20

SEVILLA 18. marca (SITA, AP) - Fanúšik španielskeho futbalového klubu Real Betis Sevilla, ktorý hodil fľašu do brankára Athletica Bilbao Armanda Ribeira, nechcel svojím konaním nikomu ublížiť. Carmelo ...

SEVILLA 18. marca (SITA, AP) - Fanúšik španielskeho futbalového klubu Real Betis Sevilla, ktorý hodil fľašu do brankára Athletica Bilbao Armanda Ribeira, nechcel svojím konaním nikomu ublížiť. Carmelo Pena Rodriguez zasiahol plnou plastovou fľašou do tváre gólmana, ktorému následne museli ranu zašiť šiestimi stehmi, v 65. min sobotňajšieho zápasu Primera División za stavu 2:1 pre hosťujúci Athletic. Hlavný arbiter stretnutie predčasne ukončil, prezident Bilbaa Fernando Garcia Macua požaduje pre Betis Sevilla prísny trest.

"Môj klient celý tento incident úprimne ľutuje. Rozhodne nechcel zraniť Armanda. Carmela celá táto záležitosť hlboko zasiahla, pretože je to skutočný fanúšik Betisu. Jediné, o čo teraz žiada, je rešpektovanie jeho rodiny," vyhlásil právnik 40-ročného "tiežfanúšika", ktorý sa na štadión dostal po predložení susedovej permanentky. Obvinili ho z výtržníctva a ohrozenia verejného poriadku s ublížením na zdraví, po zaplatení kaucie 3-tisíc eur mohol opustiť policajnú stanicu. Rodriguez však tvrdil, že nedokáže nazbierať toľko peňazí, a tak zostal vo väzení. Očakáva sa, že o výsledku stretnutia rozhodne Španielska futbalová federácia do utorka. Andalúzania chcú odohrať zostávajúcu necelú polhodinu súboja, zatiaľ čo Baskovia by boli radi, keby im pripísali body za víťazstvo. Betis môže očakávať aj uzatvorenie štadióna, na ktorom sa takýto incident neodohral po prvý raz. Bývalý tréner mestského rivala FC Sevilla Juande Ramos bol vo februári takisto zasiahnutý fľašou a zostávajúcich tridsaťtri minút derby dohrávali o niekoľko týždňov neskôr pred prázdnymi tribúnami v Getafe. Betis následne nesmel absolvovať tri stretnutia na vlastnom Štadióne Manuela Ruiza de Loperu, pokutu však nedostal.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Fanúšik Betisu ľutuje svoj čin, nikoho nechcel zraniť