Porazil sa sám. Mikulášek o skrate: Prestalo ma to baviť, vzdal som vyhraný zápas

Václav Mikulášek.
Václav Mikulášek. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|3. sep 2023 o 02:57

Známy bojovník vysvetlil skratové správanie v hlavnom zápase FABRIQ 3 proti Róbertovi Kokymu.

TRNAVA. Absolútne bláznivý priebeh zápasu priniesol hlavný zápas sobotného turnaja FABRIQ 3, kde sa proti sebe stretli Václav Mikulášek a Róbert Koky.

Stret, ktorý už od oznámenia sľuboval tvrdé výmeny v postoji, sprevádzali i vzájomné odkazy bojovníkov na sociálnych sieťach.

Samotný duel priniesol divoké prestrelky, prácu na zemi a priebeh, ktorý dostal bojovníkov na hranicu ich fyzických síl.

Hlavný zápas večera sa však skončil spôsobom, aký si diváci nepredstavovali ani v tom najdivokejšom sne. V treťom kole sa po úspešnej sekvencií tvrdých kolien Mikuláška na stred tela Kokyho, český bojovník z ničoho nič súboj vzdal.

Nepochopiteľný krok Mikuláška sprevádzali i hojné komentáre fanúšikov zmiešaných bojových umení. Skratové správanie známeho zápasníka sa v žiadnom prípade nestretlo s pochopením.

Sám bojovník na tlačovej konferencii po turnaji priblížil dôvody, ktoré ho viedli k tak radikálnemu kroku, akým je vzdanie sa v zápase.

Mikulášek pritom už do zápasu s Kokym vstupoval s tým, že naposledy na Oktagone 45 prehral, a tak bolo viac než jasné, že si s nováčikom v profesionálnom MMA nemôže dovoliť len tak zakopnúť.

Prestalo ma to baviť. Po nachodených 150 kilometrov v klietke, pätnástich minútach extra pauzy, len aby sa vydýchal a naháňaní niekoho v klietke, kto sľuboval, že si to so mnou rozdá v stredu klietky a odtrhne mi hlavu, prestalo ma to baviť.

Nie je to niečo, čo som čakal. Vzdal som vyhraný zápas, čo je asi tá horšia časť toho celého. Čítal som dokonca i to, že som ten zápas predal, fakt som chcel zvíťazil a tú hlavu mu urvať, ale nedarilo sa mi to a nebavilo ma čakať.

Trafil som trikrát kolenom čisté brucho, za ktoré sa chytil a oni povedia stop, tak už ma to nebaví. Skutočne ho to bolelo. Nemám nič proti rozhodcovi, moja najväčšia chyba je, že najprv konám a potom myslím, ale už ma to nebavilo. Bolo to zbytočné, ale už ma to štvalo a zareagoval som tak, ako viem najlepšie, a to skratovo,“ nechal sa počuť rodák z Ostravy.

Zatiaľ čo si prehrou Mikulášek vytvoril ďalší kontroverzný moment kariéry, Róbert Koky sa už v prvom zápase medzi profesionálmi mohol tešiť z cenného skalpu.

Je potrebné pripomenúť, že český bojovník vstupoval do klietky proti Kokymu ako skúsenejší z dvojice, keď mal dovtedy na konte dvadsať duelov v MMA.

Tesne pred turnajom FABRIQ 3 bolo potvrdené, že by sa Václav Mikulášek mal najbližšie predstaviť na Oktagone, ktorý sa uskutoční koncom roka v Ostrave.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Porazil sa sám. Mikulášek o skrate: Prestalo ma to baviť, vzdal som vyhraný zápas