Extraliga chce, aby ju riadil Lintner. Ten dohodu pripúšťa

Richard Lintner.
Richard Lintner. (Autor: Vladimír Šimíček)
SITA|23. júl 2015 o 16:45

Definitívne rozhodnutie by malo byť známa v prvej polovici nasledujúceho týždňa.

HRONSEK. Športová rada spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi slovenskú hokejovú extraligu, si na mimoriadnom štvrtkovom zasadnutí vypočula názory Richarda Lintnera na to, ako by podľa neho mala fungovať najvyššia slovenská súťaž. Informoval o tom predseda predstavenstva Pro-Hokeja Juraj Koval.

((anketa))

Ako je známe, Lintner dostal ponuku stať sa šéfom spoločnosti po odstupujúcom Vladimírovi Paštinskom. "Na dnešnom zasadnutí sme sa dohodli, že budeme pokračovať v rokovaní o obsadení tohto postu s Richardom Lintnerom," povedal Koval.

Lintner dostal ponuku

Lintner, ktorý sa neúspešne uchádzal o pozíciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), dostal ponuku stať sa lídrom Pro-Hokeja v prvej polovici júla.

"Naším cieľom je reformovať najvyššiu súťaž prostredníctvom plánu, ktorý predložil Richard Lintner. I keď vo voľbách neuspel, myslím si, že spoločne s Rišom dokážeme spraviť z extraligy taký produkt, ktorý poteší nielen kluby a hráčov, ale aj fanúšikov. Páčil sa nám jeho volebný program. Najviac sa nám pozdávajú marketingové nástroje, ktoré by prispeli k celkovému zlepšeniu imidžu našej najvyššej súťaže, ale aj k zvýšeniu návštevnosti," uviedol Koval pre Plus jeden deň.

Rozhodne sa v najbližších dňoch

Lintner stále nepotvrdil, či ponuku prijme. "Neprestávam hľadať riešenie, ako využiť ten dar, dôveru od fanúšikov. Možno jedno z východísk je aj zváženie ponuky, ktorú som dostal od Pro-Hokeja. Ten podpísal so SZĽH nedávno zmluvu o riadení extraligy na ďalšie tri roky, čo mu zabezpečuje autonómiu a nezávislosť od zväzu, ktorému, ako som už deklaroval, nedôverujem," uviedol Lintner.

"Nikdy som sa netajil, že som sa snažil pomáhať extralige. Je to vec ďalších rokovaní a diskusií. Uvidíme, ako to dopadne. Nevylučujem, že možno príde k dohode," povedal Lintner pre Rádio Slovensko.

Definitíva by mala byť známa v prvej polovici nasledujúceho týždňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Extraliga chce, aby ju riadil Lintner. Ten dohodu pripúšťa