Angličania stratili výhru v nadstavenom čase, s Rusmi remizovali 1:1

Angličan Eric Dier sa teší zo streleného gólu.
Angličan Eric Dier sa teší zo streleného gólu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. jún 2016 o 21:00

Skupina je vyrovnaná s veľkým favoritom Anglickom, vravel pred štartom ME Slovák Marek Hamšík.

ME vo futbale 2016 - B-skupina:

(Stade Vélodrome, Marseille)

Anglicko - Rusko 1:1 (0:0)

Góly: 73. Dier - 90.+2 Glušakov

Rrozhodovali: Rizzoli - Liberatore, Tonolini (všetci Tal.), ŽK: Cahill - Ščennikov

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Alli, Dier, Rooney (77. Wilshere) - Lallana, Kane, Sterling (87. Milner)

Rusko: Akinfejev - Smolnikov, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov - Neustädter (80. Glušakov), Golovin (77. Širokov) - Smolov (85. Mamajev), Šatov, Kokorin - Dziuba

Online prenos nižšie

MARSEILLE. V druhom zápase "slovenskej" B-skupiny na EURO 2016 sa medzi futbalistami Anglicka a Ruska zrodila remíza 1:1. 

Favorizovaní Angličania sa o úvodný gól snažili od prvých minút. V 7. minúte Walker posunul loptu Lallanovi, ktorý v sľubnej pozícii namieril tvrdú strelu priamo do brankára Akinfejeva.

O dve minúty neskôr Alli hlavou predĺžil center na Kanea, ale ten osamotený netrafil loptu. V 22. minúte sa ku krížnej strele v pokutovom území dostal Lallana, jeho krížna strela však minula pravú žrď.

Angličania mali v prvom polčase územnú prevahu, ale ani jedna z ich piatich striel smerujúcich na bránku bezgólové skóre nezmenila.

Rus Denis Glušakov (hore) v súboji s Angličanom Harrym Kaneom.
Rus Denis Glušakov (hore) v súboji s Angličanom Harrym Kaneom. (Autor: SITA/AP)

Rusi v druhom polčase vyrovnali hru a dávali si väčší pozor na defenzívu. V 64. minúte mohol otvoriť skóre Smolov, ale technickou strelou tesne obstrelil Hartovu bránu.

Anglický kapitán Wayne Rooney nenastúpil na svojom zvyčajnom poste a do šancí sa často nedostával. Jeho príležitosť v 71. minúte však volala po góle, smer jeho strely zmaril výborným zákrokom Akinfejev.

Angličania odkliali ruskú bránku v 73. minúte. Priamy kop z hranice pokutového územia ideálne nasmeroval Dier a Akinfejev na loptu nedosiahol - 1:0.

Angličania si strážili tesný náskok, ale napokon oň prišli v nadstavenom čase. Pred brankárom Hartom presne hlavičkoval Berezuckij a jeho pokus usmernil do bránky Glušakov.

Rusi mohli dokonať obrat z ďalšej akcie, ale brankár Hart svoje zaváhanie stihol napraviť.

Rusi odohrajú druhý zápas na ME v stredu 15. júna o 15.00 h v Lille proti Slovensku, Angličania nastúpia o deň neskôr v Lens proti Walesu.

Pred zápasom

Pred zápasom - Anglicko a Rusko odohrali doteraz štrnásť vzájomných zápasov. Lepšiu bilanciu majú Angličania - 6 výhier, 4 remízy a 4 prehry pri skóre 25:17.

Na ME hrali proti sebe dvakrát. V roku 1968 v Ríme v súboji o bronz vyhrali Angličania 2:0, v roku 1988 vo Frankfurte triumfovali Rusi 3:1 v skupine.

Pred zápasom - V drese Ruska sa predstaví aj nemecký rodák Roman Neustädter. "Že Nemci vždy Angličanov zdolajú? Dúfam, že sa mi to podarí preniesť aj do ruskej reprezentácie," žartoval v predzápasovom rozhovore.

Stredopoliar Oleg Ivanov varoval pred Rooneym: "Rooney je vždy Rooney. Môže sa zdať, že už nie je ten hráč z jeho najlepších čias. Ale musíme si naňho dať obrovský pozor a ani na sekundu nestratiť koncentráciu," hovoril Ivanov.

Aj takéto góly strieľa v drese Anglicka Wayne Rooney.

Pred zápasom - "Rád by som bol, aby chlapci ukázali aspoň takú mieru sebadôvery v ich schopnosti, akú máme my, teda ja a realizačný tím. Sú to všetko veľmi talentovaní futbalisti. Odkaz hráčom znie, že musíme ukázať veľkú sebadôveru. Vec, ktorú nemáme, sú skúsenosti, ale entuziazmus a energia mladých hráčov toto často dokážu nahradiť," vravel tréner Anglicka Roy Hodgson.

"Naučil som sa už viac ako všetko ostatné, že nech sa stane hocičo, prvý zápas jednoducho nesmiete prehrať," dodáva stredopoliar Anglicka James Milner. 

James Milner tvrdí, že jeho tím prvý zápas nesmie prehrať.
James Milner tvrdí, že jeho tím prvý zápas nesmie prehrať. (Autor: SITA/AP)

Pred zápasom - Angličania v kvalifikácii vyhrali všetkých desať zápasov. Na šampionáte disponujú najmladším výberom na veľkom turnaji za posledných päťdesiatosem rokov. Sedem hráčov je mladších ako 23 rokov.

V tíme s vekovým priemerom 25,39 roka je jedenásť debutantov na EURO či MS.

Pred zápasom - "Skupina je vyrovnaná s veľkým favoritom Anglickom," vravel pred začiatkom majstrovstiev Európy hviezdny záložník Slovákov Marek Hamšík.

Angličania štartujú svoje účinkovanie na šampionáte zápasom proti Rusku. Druhý duel B-skupiny sa na Stade Vélodrome v Marseille začína o 21. hodine.

Online prenos

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Angličania stratili výhru v nadstavenom čase, s Rusmi remizovali 1:1