EURO: Hodgson vezme Rooneyho do Francúzska bez ohľadu na formu

Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney.
Kapitán Manchesteru United Wayne Rooney. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. mar 2016 o 10:00

Za nič na svete nenechám doma zdravého Wayna Rooneyho schopného hrať futbal, aj keby nebol vo forme, uviedol Hodgson.

PARÍŽ. Wayne Rooney má vyárendované miesto v kádri anglickej futbalovej reprezentácie pre tohtoročné majstrovstvá Európy vo Francúzsku.

Útočníkovi Manchestru United stačí vylízať sa zo zranenia kolena a tréner Roy Hodgson nebude váhať s jeho nomináciou.

Kormidelník posledného súpera Slovenska v základnej B-skupine šampionátu (20. júna v Saint-Étienne) na pracovnom stretnutí v Paríži dokonca vyhlásil, že v prípade svojho kapitána nebude hľadieť na aktuálnu športovú formu.

"Do konca sezóny by mal byť späť, s tým počítam. Forma je pominuteľná. Zato iné jeho kvality, jeho vodcovské schopnosti, ktoré z neho urobili kapitána Anglicka, tie nepodliehajú zmenám, sú dané. Za nič na svete nenechám doma zdravého Wayna Rooneyho schopného hrať futbal, aj keby nebol vo forme. Je to náš kapitán a ten je dôležitý," dušoval sa Hodgson.

Tridsaťročný Rooney utrpel 13. februára v ligovom dueli na pôjde Sunderlandu (1:2) zranenie pravého kolena a do diania by sa mal vrátiť až v závere marca. Určite preto nestihne nadchádzajúce prípravné stretnutia s Nemeckom (26. marca v Berlíne) a Holandskom (29. marca vo Wembley).

"Waynovým prvoradým cieľom je pomôcť reprezentácii. Nemám o neho žiadne obavy. Sám dobre vie, že ak chce byť v základnej jedenástke, musí predvádzať zodpovedajúce výkony. Jedno mu môžem zaručiť: že bude mať miesto v nominácii. To je isté," dodal Hodgson.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»EURO: Hodgson vezme Rooneyho do Francúzska bez ohľadu na formu