EURO v Ríme je ohrozené. Taliani však majú veľké plány, chcú tisícky divákov

Stadio Olimpico, štadión Lazia Rím.
Stadio Olimpico, štadión Lazia Rím. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. apr 2021 o 09:56

Štadión v Ríme môže byť zaplnený do štvrtiny kapacity.

RÍM. Talianska vláda dala svoj podpis pod vyhlásenie, že rímske zápasy majstrovstiev Európy vo futbale budú aj s divákmi na tribúnach.

V troch súbojoch A-skupiny a jednom štvrťfinálovom dueli bude môcť byť rímsky Stadio Olimpico zaplnený minimálne do štvrtiny kapacity. Tá sa aktuálne pohybuje čosi nad 70 000 divákov.

Informoval o tom Taliansky futbalový zväz. Jeho prezident Gabriele Gravina očakáva na júnových súbojoch v talianskej metropole minimálne 16 000 divákov.

Fanúšikovia musia byť zaočkovaní

"Máme predstavu, že všetci budú zaočkovaní voči ochoreniu COVID-19 a predložiť budú musieť aj negatívny test na prítomnosť koronavírusu. Rovnako máme v pláne zaočkovať v júni všetkých členov talianskeho národného tímu," uviedol Gabriele Gravina.

"Naša vláda vyslala fanúšikom správu, ktorá je prejavom veľkej dôvery a ešte väčšej vízie. Ťažko skúšané Taliansko ukazuje, že sa nebojí pandémie a usiluje sa o bezpečný nový štart," dodal Gravina.

Podľa plánu bude Rím dejiskom otváracieho súboja ME 2021, ktorý 11. júna proti sebe odohrajú reprezentácie Turecka a domáceho Talianska.

Na Stadio Olimpico sa budú hrať aj ďalšie dva súboje A-skupiny, v ktorých Taliani privítajú Švajčiarov (16. 6.) a Walesanov (20. 6.). O čosi neskor, 3. júla, je v Ríme na programe posledný zo štyroch štvrťfinálových duelov.

Ohrozené sú štyri dejiská

Európska futbalová únia (UEFA) nedávno informovala, že štyri z dvanástich dejísk EURO zatiaľ neposkytli dostatok informácií o koronavírusovej pandémii a súvisiacimi opatreniami v ich mestách.

Ohrozenými dejiskami sú podľa UEFA írsky Dublin, španielske Bilbao, nemecký Mníchov a práve Rím.

Všetky tieto mestá by mali do 19. apríla poskytnúť dostatočné garancie, že sa u nich môžu zápasy konať aj s určitým počtom divákov na tribúnach.

Posledné slovo bude mať výkonný výbor UEFA, ktorý rozhodne, či niektorému z týchto miest odoberie právo organizovať zápasy ME 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»EURO v Ríme je ohrozené. Taliani však majú veľké plány, chcú tisícky divákov